Unearthly af Cynthia Hand

Titel: Unearthly
Forfatter: Cynthia Hand
Serie: Unearthly #1
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 435
Forlag: Harper Teen
ISBN13: 9780061996160

***

Clara er delvist engel, hvilket gør hende mere intelligent, hurtigere og stærkere end normale mennesker. Det betyder dog også, at hun har en opgave at fuldføre, grunden til at hun eksisterer, og Clara er kun lige begyndt at få de første spæde indblik i, hvad hendes opgave er. Det viser sig, at hendes opgave fører hende langt væk fra alt og alle hun nogensinde har kendt, til Tenton County, Wyoming, et område med ikke mere end 20.000 indbyggere – og det er én af disse indbyggere, det er meningen, at hun skal redde.

”… I´m ready to dash for my car and drive straight back to California, where I´ve known everybody for forever and they´ve known me, where right this minute my friends and I would be dishing about our holidays and comparing schedules, and I´d be pretty and popular. Where life is ordinary.
But then I see him.”
Citat fra Unearthly side 43

Christian er præcis som hun husker ham fra sine syn, og meget mere end det. Han er en af skolens lækre fyre, en gud om man vil, og så har han en kæreste – en af skolens mest overfladiske og snobbede piger. Jo mere Clara finder ud af om ham, så hun kan redde ham når tiden kommer, jo mere forelsket bliver hun i ham, men hendes opgave er at redde ham, ikke at forelske sig i ham – eller er det?
Og hvad sker der lige for ham Tucker – en seriøst lækker, men irriterende fyr, der altid kommer i vejen, og som er en af hendes bedste veninders storebror?

”You know that´ll just encourage him, right?” Wendy says.
“Eh, I can handle your brother. Besides, there´s some kind of prize for the students who can last the whole semester. And I´m a survivor.”
Now it´s Wendys turn to laugh. ”Yeah, well, so is Tucker.”
Citat fra Unearthly side 86

***

Dette er en af de 2011 debut-romaner, som jeg havde sat mig for at læse, og jeg kan kun sige, at denne bog er den absolut bedst mulige start på en forhåbentligt fantastisk forfatter karriere for Cynthia Hand. Hun viser virkelig, at hun formår at skabe et univers, et persongalleri og en historie, der er så sammenhængende, og så fantastisk godt skrevet, at det helt tager pusten fra en.

Til start var der ellers et eller andet i mig som var lidt tilbageholdende, nok fordi de engle-bøger jeg indtil videre har læst, har været en tand skuffende, men Unearthly er et frisk pust til genren, som har genskabt min interesse for engle-bøgerne. Jeg har grædt og grinet, sukket højlydt, fniset som en lille forelsket skolepige, kastet bogen fra mig i vrede, og aet den kærligt efterfølgende. Ærligt talt, så er det svært at beskrive præcist hvor god denne bog er, så jeg kan kun anbefale, at man samler den op, og prøver at læse den selv.

Vores hovedperson er en fjerdedel engel, hvilket ikke kun giver hende nogle fede evner, men også giver hende et enormt ansvar. Spørgsmålet er så bare, om hun mon kan leve op til dette ansvar, og hvad vil der ske hvis hun ikke kan?
Vi bliver præsenteret for to fyre i denne bog, som begge forelsker sig i vores hovedperson. Normalt plejer jeg ret hurtigt at finde ud af hvilken fyr jeg håber vores hovedperson vælger, men denne gang var det svært, for begge fyre var så perfekte og så skønne på hver deres måde, at jeg simpelthen ikke kunne vælge. Jeg hujer og smiler med den fyr hun vælger, og græder for den som må stå alene tilbage, og jeg er simpelthen så spændt på at se hvordan det her trekantsdrama kommer til at udvikle sig i næste bog.

Ventetiden til den næste bog virker uendeligt lang, men det siges at gode ting er værd at vente på, så jeg håber (og forventer), at den næste bog bliver mindst lige så god som denne.

20 thoughts on “Unearthly af Cynthia Hand

  • Det håber jeg! Den er dog stadig helt ny på engelsk, så der går nok noget tid før den bliver udgivet på dansk – HVIS den bliver udgivet på dansk overhovedet – det ville være en skam hvis de danske forlag ikke greb chancen for at udgive en perle som denne!!! =)

 1. Nu i snakker om udgivelse på dansk, så har jeg snakket med forlaget Tellerup, og de var ret interesserede i Unearthly. Jeg lavede anmeldelse til dem, som de så kunne bruge til, at snakke om en evt. oversættelse Men ved ikke om det bliver til noget. Nu må vi se. (: Jeg håber virkelig også, at den kommer på dansk.

  • Hehe, nice… Jeg har oss netop anbefalet den til Tellerup – så snart jeg udgav min anmeldelse her i går, sendte jeg den til dem. Laughs. Så må vi håbe at de køber rettighederne til den. =D

  • Hmm, som jeg også skrev i anmeldelsen, er jeg ret vild med begge fyre – men jeg hælder nok mest til Tucker… Han er en rigtig charmetrold!
   Til gengæld er der lissom hele den der større mening bag at hun skulle møde christian, såå, jeg vil ikke helt afskrive ham… Han har trods alt den bedste chance for at forstå hende og hvem hun er fuldt ud…

 2. Haha, hvor nice! Det havde jeg slet ikke set, men fedt nok, at de har brugt citater fra os to. Hehe. Det bliver man da glad for.

  Den serie der kommer efter Heksemesteren, er det den hvor Heksemesteren og Isfolket knyttes sammen til én verden? Men jeg glæde rmig hvert fald ligemeget hvad. Hehe. Isfolket skal jeg også snart i gang med. Har du overvejet at læse den? (:

  • Laughs – det er mig der har sat dem ind (jeg sidder og opdaterer deres hjemmeside i øjeblikket, retter fejl o.l.) – håber ikke du har noget imod at jeg brugte nogle af dine citater. (?) =D

   Hmm, Isfolket og Heksemesteren bliver vist aldrig rigtigt knyttet sammen som sådan (ikke så vidt jeg har forstået). Der er en enkelt eller to personer fra isfolket, som gør kort entré i heksemesteren, men det skulle vist også være det hele. Den næste serie kommer vist til at omhandle Tirils og Moris efterkommere. – jeg er ikke helt sikker, men det er hvad jeg har fået af vide af dem fra jentas. hehe. Nu ville de bare ikke fortælle særligt meget, af frygt for at komme til at afsløre noget. =)

 3. Hehe, nåhh! Nej, det er skam helt i orden. 🙂

  Okay.. Jeg læste det bare lige på Goodreads, under den første bog i en af hendes serier. Altså det med, at de to verdener bliver knyttet sammen. Men spændende lyder det hvert fald.

 4. Af en eller anden grund, havde jeg det på fornemmelsen. 😉 Det er lige sådan en bog man gør noget ud af og så er sådanne forsider altid kønne.

 5. har et par spørgsmål:
  hvor kan man købe bogen?
  og er den på dansk? 🙂
  Jeg har læst Nightshade og Firelight på engelsk, og det gik fint, men jeg er alligevel bedst på dansk og får mere ud af det. bogen her lyder utrolig spændende og god, så håber den er kommet på dansk, uanset forlag 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s