The Winter Witch af Paula Brackston

The winter witch af Paula Brackston

3 blomster sort

Titel: The Winter Witch
Forfatter: Paula Brackston
Serie: –
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2013
Læst i år: 2014
Læst på: engelsk
Sider: 352
Forlag: St. Martins Press
ISBN13: 9781250022585
Kilde: Købt

***

Morgana er ingen almindelig ung kvinde, og mysteriet om hvorfor hun ikke har sagt et ord siden hun var lille, er lige så stort, som mysteriet om hendes magi. Mange mistænker at hun og hendes mor kan mere end almindelige mennesker burde kunne, og i et forsøg på at beskytte sin datter, gifter moderen hende væk til den charmerende enke Cai Jenkins. Hekse er frygtet og hadet af bebyggerene i de små landsbyer, og Morgana må gøre alt hvad der står i hendes magt for, at holde sine magiske evner skjult – men hvad hvis Morgana ikke bekymrer sig om hvad andre syntes, og ikke tænker på at skjule hvad hun er?

“Placing a finger beneath her daughter’s chin she tilts her face towards her own. “Morgana, this is for the best.” Still the girl will not meet her mother’s eye. ”If you are as good a wife as you have been a daughter, then Cai Jenkins is indeed a fortunate man, cariad.” Now Morgana looks up, her eyes brimming with hot tears.”
Citat fra The Winter Witch af Paula Brackston

Morgana er sønderknust over at skulle forlade sin mor, og bryder sig ikke om at skulle drage med denne fremmede mand hun nu er gift med. Hun forelsker sig dig omgående i Cai’s gård og de smukke vilde bjerge der omgiver den, og hun begynder også snart, at holde mere og mere af Cai. Imens forsøger Cai stille og roligt at komme tæt på den ufatteligt smukke, men stadig vilde og uregerlige Morgana, for selvom hun er anderledes, er der noget ved hendes vilde væsen som han finder tiltrækkende, og han ønsker at vinde hendes tillid, og med tiden måske også hendes hjerte. Dog begynder det at se sort ud, da byens indbyggere vender sig mod Morgana på grund af hendes anderledes adfærd, og der går rygter og magi og heksekunster. En mørk magi er på spil, og Morgana må lære at styre sine magiske evner, eller miste alt hvad hun er begyndt at holde af.

***

Denne bog har simpelthen en af de skønneste covers, og jeg blev straks draget mod den, da jeg så coveret. Historien handler desuden om hekse, og den lød super spændende, så det var alt sammen bonus. Som prikken over i’et har Paula Brackston desuden fået ret gode anmeldelser, så med alle de ovenstående ting, måtte jeg da helt klart prøve og se, hvad det hele gik ud på.

Allerede på første side blev jeg forelsket i sproget. Det er simpelthen så hamrende smukt skrevet, og det er svært at forklare præcist hvad der gør det så unikt, så her får I i stedet en lille smagsprøve:

“Does the spider consider herself beautiful? When she gazes into a dewdrop, does her reflection please her? Her web is finer than the finest lace, her body a bobbin working her own whisper tread. It is the web people admire. Its delicacy, its fragile strength. But the spider, poor creature, is thought of as ugly. She repulses some. Sends others into fainting fits. And yet she is beautiful, or so it seems to me. So nimble. So deft. So perfectly fashioned for the life fate has chosen for her.”
Citat fra The Winter Witch af Paula Brackston

Vores hovedperson Morgana er utroligt viljestærk, stædig og hamrende modig. Der er intet hun ikke tør, og hun ser på livet på en meget speciel måde. Ovenstående er på bestemt ikke dårlige egenskaber hos en hovedperson, men hun er desværre også ekstremt egoistisk, hun tænker sig sjældent om og lever på ingen måde op til de forventninger der er til hende – og den del var simpelthen så hamrende irriterende, at jeg måtte lægge bogen fra mig indtil flere gange. Uanset hvad der sker omkring hende, tænker hun kun på sig selv, hvilket ofte bringer de personer der holder af hende, i en rigtigt skidt situation, hvilket hun dog lader til, at være hamrende ligeglad med. Hun har bestemt sine gode sider, og det er ikke alt sammen skidt, og hen mod slutningen af bogen, begynder hun endda at tænke sig om ind imellem, men der er desværre lidt for mange scener hvor hun bare er irriterende egoistisk, og det ødelagde lidt historien for mig.

Man skal desuden være opmærksom på, at historien om handler den almindelige hverdag, på både godt og ondt, så selvom der bestemt sker nogle spændende ting, er der også visse steder hvor tingene bliver trukket lidt i langdrag. Men så er der det smukke sprog og de skønne beskrivelser til at underholde én, så endnu engang er der nogle positive ting i det negative.

Hvor jeg dog desværre på ingen måde kan se noget positivt, er slutningen. Indtil da havde bogen på mange måder været holdt ret realistisk. Jovist har vi med hekse at gøre, og der er da også magi, hvilket jo egentligt ikke kan kaldes realistisk, men bogen lagde ud med en meget troværdig og jordbunden magi, og udvikler sig pludselig til noget helt andet, hvor mennesker kan forvandle sig til slanger og der bliver kastet rundt med elementerne, som kastede man en bunke sand. Desuden var der visse ting som var lidt for lette, og jeg sad tilbage med en ekstremt skuffet følelse. Dog har andre skrevet meget positivt om slutningen, så det er som alt andet, en smagssag.

Bogen er ikke dårlig, men jeg vil heller ikke ligefrem kalde den fantastisk. Den er dog et forsøg værd, hvis man er til bøger med en mere unik skrivestil, for den del var simpelthen himmelsk. Måden det hele er beskrevet på, tankerne og følelserne som går igennem både vores hovedperson og os læsere, er helt unikt, og alene på baggrund af dette vil jeg anbefale andre at læse bogen – man skal bare være opmærksom på, at hovedpersonen ikke er den nemmeste pige at holde af, at tempoet til tider er langsomt, og at slutningen enten skuffer helt vildt, eller overrasker positivt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s