The Sisters’ Grimoire af Suza Kates

The sisters grimoire af Suza Kates

2 blomster sort

Titel: The Sisters’ Grimoire
Forfatter: Suza Kates
Serie: –
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2014
Læst i år: 2015
Læst på: engelsk
Sider: 97
Forlag: Icasm Press
ISBN13: 9781942318064
Kilde: Anmeldereksemplar via. NetGalley


Tate Whiteburn er taget hjem til sin hjemby Bar Harbor i Maine, for at fejre hendes lillesøsters fødselsdag. Men hvad der blot skulle have været et kort hyggeligt visit, tager pludselig en noget uventet drejning. Det lille hus ved skrænten er nemlig hjem for langt mere end smertefulde minder om hendes mors død, og da klokken slår tolv midnat, bliver gamle familiehemmeligheder afsløret.

The golden Rhiann flung a hand toward Tate and her sisters. “You have precisely three days.” The clock on the wall chimed out, its tiny brass handle striking the bell to begin the count of twelve. “At midnight on the third day, the chance to save yourselves will have passed. You have until then to find the key.” Sami skirted to the end of the table, still unwilling to draw close. “What key?” “Find the key.” The woman’s burning gaze fell upon Tate. ”The key to your happiness.” Then Sami. “The key to your magic.” And Fiona. ”To your very lives.” Citat fra The Sisters Grimoire af Suza Kates

Hun og hendes søstre må acceptere, at det overnaturlige ikke blot er ren opspind, men at de selv er hekse med store evner, og at deres mor som var en magtfuld heks, ikke begik selvmord, men døde i et forsøg på at redde dem fra en ondskab, som nu endnu engang forsøger at komme dem til livs. Kan de lære at mestre deres evner hurtigt nok, eller vil ondskaben endelig slippe igennem moderens beskyttelse og slå søstrene ihjel?

***

Suza Kates er en forfatter, som jeg ikke har læst noget af før, og The Sisters Grimoire virkede som en ganske fin bog at starte med.

Det første jeg bed mærke i, var længden af bogen, der med sine blot 97 sider, ikke virkede af ret meget. Jeg har søgt forskellige steder i et forsøg på at finde ud af, om den mon er en kort novelle til en allerede eksisterende serie, men desværre uden held. Umiddelbart ser den ud til at være enkeltstående.

Bogen lagde voldsomt forvirrende ud, og der var simpelthen så mange ubesvarede spørgsmål, at jeg blev mere og mere irriteret. Hele den der følelse af, at der foregår noget hen over hovedet på én, er voldsomt irriterende, og det bliver desværre trukket lidt for langt for min smag, før vi får nogle af svarene. Desuden kunne jeg godt have brugt mere dybde i både universet og personerne, for det hele virkede desværre en smule fladt og kedeligt, og jeg havde svært ved at relatere til søstrene. Bogen har bestemt potentiale, og man får da også hist og her et indblik i, hvad der gemmer sig under facaden, men med blot 97 sider, er der simpelthen ikke plads nok til, at det for alvor begynder at blive interessant.

De tre søstre finder på en lidt voldsom måde ud af, at de i virkeligheden stammer fra en familie af hekse, og at deres mor var en særdeles magtfuld heks. De stilles overfor en opgave der, hvis de skal have en chance for at redde sig selv, skal være løst indenfor tre dage. Vi får ikke af vide hvad de skal redde sig selv fra, eller hvorfor, blot at de har tre dage til at løse opgaven, ellers vil det være for sent. Og så tænker man som læser, at nu går historien for alvor i gang, men nej… Først skal de sove… Så skal de kigge på loft og overvejer at gøre rent… Så skal de ud og handle sten og lys m.m… Så er det tid til at spise… Snakke… Spise… Og så begynder der for alvor at ske noget… Afbrudt af mere spise… mere sove… Og engang imellem et skænderi eller andet ligegyldigt. Alt i alt havde jeg virkelig svært ved at fornemme deres stress over, blot at have tre dage til rådighed, men på den anden side, var tre dage mere end rigeligt, når man tænker på hvor nemt det er for dem, at lære hvad de skal. Normalt plejer bøger om hekse ellers at inkludere flere års træning og udnervisning, inden de for alvor kan nogle af de sejere ting, men det er altså ikke nødvendigt for disse tre super-søstre, og det giver desværre det hele en meget forhastet og urealistisk klang.

Bogen har sine gode sider, det kan man ikke komme udenom, og selvom jeg følte de spildte meget af deres tid, var der også visse øjeblikke jeg ret godt kunne lide. Dog er der langt imellem, og det meste er desværre overdøvet af den lettere forhastede og flade følelse jeg sidder tilbage med, men jeg fornemmer et potentiale i både universet og forfatteren, og kunne måske godt finde på, at læse noget andet af hende på et senere tidspunkt – hun har skrevet indtil flere andre bøger, som alle har ok anmeldelser, og som er på en hel del mere end 97 sider, så måske jeg er heldigere med en af hendes andre bøger. Tiden må vise om jeg får læst mere af denne forfatter, og hvad jeg til den tid syntes om hendes andre værker, men denne er desværre ikke den bedste start, og den får således kun to stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s