Gennemgang af Debuterende forfattere 2011 #1

Jeg sad for skæg skyld og narrestreger, og søgte på de forskellige debuterende forfattere, som jeg har stiftet bekendtskab med i de sidste par år, og det afslørede faktisk en hel masse spændende bøger, som indtil videre er gået helt forbi mit lille snudeskaft. Jeg tænkte, at jeg ville lave et indlæg om de forskellige forfattere, og skrive lidt om hvad de har haft gang i de sidste par år. Nogle af forfatterne, vil jeg nok gå lidt mere i dybden med end andre (den jeg vildt godt kunne lide), men jeg gennemgår dem alle sammen.

I dette indlæg vil jeg fokusere på de forfattere, som debuterede i år 2011 – det er måske lidt tosset at fokusere på dem fra år 2012 og 2013, da de ikke har haft helt så lang tid til, at udgive noget nyt. Jeg tager dem fra en ende af, og dette vil blive indlæg #1 af 4, om 2011 forfatterne (jeg tager lige tre forfattere om dagen, så indlæggene ikke bliver overvældende lange).

***

Jana Oliver – Tangled Souls

Tangled Souls af Jana Oliver

Jeg er netop ved at færdiggøre Jana Olivers helt igennem fantastiske serie, om Riley Blackthorne og den dæmonplagede verden hun lever i (vores verden faktisk), og hun skriver altså hamrende godt. Jeg var derfor ret positivt overrasket, da jeg så, at hun netop er udkommet med en ny bog, og den må jeg da bare læse. Jeg er lidt i tvivl med denne bog, for den virker lidt “off” på en-eller-anden-måde, så jeg frygter lidt for, om den er noget for mig eller ej… Men hey, det er Jana Oliver vi snakker om her, så uanset hvad, må og skal denne bog, have en chance hos mig, og så er der jo bare at krydse fingre for, at den er lige så fantastisk som hendes nyafsluttede serie.

Bogen udkom i paperback format den 3. september, og herunder kan I læse lidt om den:

Wiccan Gavenia Kingsgrave’s psychic gift, the ability to talk to the dead, comes with strings attached. As a Shepherd, she escorts them into the hereafter, but not all the souls want to cross over, and some can be downright vicious. When her latest case involves a heart-breaking hit-and-run victim, Gavenia is stressed to the max. The last thing she needs is a no-nonsense private detective on her tail, even if he is a handsome Irishman. Former homicide detective Douglas O’Fallon possesses his own psychic gift, one he’s denied for years. Hired by a wealthy client to prove that Gavenia is a con artist, he is skeptical of the witch’s claims she can speak to the dead. If he finds her gift to be genuine, then he will be forced to accept his own. When their two cases intersect, opposites attract. But will they be able to set their differences aside long enough to outwit their foes – both the living and the dead?

Teksten er hentet fra Goodreads.

Spøgelser, privatdetektiver og hekse. Det lyder jo ikke helt skidt vel? Og til de af jer derude, som ikke har lyst til, at læse hendes bøger på engelsk, er der lys forude, for (hvis I har misset det store indlæg jeg skrev om det i går) i februar måned, udkommer første bog i hendes Demon Trappers serie, hvilket bare er bonus!

***

Lauren DeStefano – Perfect Ruin

Perfect Ruin af Lauren DeStefano

Dont ask me why, men denne skønhed er smuttet helt forbi min næse. Jeg syns ellers jeg har holdt øje, men nææ nej, denne fine sag har jeg på en eller anden måde misset. Ellere rettere, jeg har set den, har endda tilføjet den til min to-read-liste på goodreads, og alligevel har jeg på intet tidspunkt opfanget, at det var en ny serie af Lauren DeStefano. Mærkeligt… Meget meget mærkeligt…

Første bog udkom den 3. oktober 2013, og den anden bog i serien er planlagt til udgivelse den 7. oktober i år.
Her er lidt om første bog i serien:

On the floating city of Internment, you can be anything you dream, unless you approach the edge. Morgan Stockhour knows getting too close can lead to madness, like her older brother Len, a Jumper. She takes solace in her best friend Pen, and in Basil, the boy she’s engaged to marry. When she investigates the first murder in a generation, she meets Judas. The suspect was betrothed to the victim, but Morgan believes he is innocent. Nothing can prepare Morgan for the secrets she will find – or whom she will lose

Teksten er hentet fra Goodreads.

I modsætning til hendes “The Chemical Garden”-serie, ser dette cover faktisk super flot ud. Første bog i “The Chemical Garden” var super godt skrevet (og hvorfor tænker I så, har jeg ikke læst nummer 2 og 3 i serien… Tja, det er et rigtigt godt spørgsmål), men coveret lignede jeg-ved-ikke-hvad. Og det samme gjorde de to andre covers i serien. De var virkelig ikke kønne. Men men men, som sagt ser dette kanon godt ud, så mon vi denne gang kan kombinere en fantastisk historie med et skønt cover? Let’s hope. I hvert fald kommer der tre bøger i denne serie, så der er lidt mere læseguf til de glade Lauren DeStefano fans.

***

Cynthia Hand – Boundless og Ukendt titel

Boundless af Cynthia Hand

Cynthia Hand skrev jo færdig på sin fantastiske Unearthly serie, og jeg elsker altså den serie. Jeg var vildt ked af det, da den sluttede (se lige det smukke cover til Boundless, som er tredje og sidste bog i serien), og jeg har ventet med længsel på info om, hvad vi nu kan vente os fra hende. På sin blog og goodreads, skriver hun følgende, som giver mig lyst til at sætte i et glædeshyl og danse rundt i en cirkel om mig selv (don’t worry, kun manden og kattene ser det).

I’ve been in the writing cave for a while.
The bad news about the writing cave:
I let the emails / student papers / laundry / dishes / prettymucheverythingthatisn’twriting pile up disastrously.
The good news about the writing cave:
I have a new book. (claps hands together excitedly) A new book! A NEW BOOK!
Yeah, it’s going to need some revision, and I will have to creep back into the cave for a few solid intervals between now and January, I’m sure.
But every time I finish drafting a novel, it feels like a miracle.
This novel, especially, feels like a miracle. I’ve been working on this novel, in one way or another, for about two years, and it’s been a story that’s been waiting inside of me to write for much, much longer.
(dabs at eyes) Ahem. Anyway. I will tell you way more about it soon, I swear.
Right now I will simply say that it is a contemporary stand-alone that will be out in Winter 2015–that’s the plan, anyway.

Teksten er hentet fra Goodreads.

At der kommer en ny bog fra hende er bare kanon godt!!! Yay!!! Og alligevel er jeg lidt øv oss, for 1. det er en enkeltstående bog, så ikke nogen ny serie fra denne skønne forfatter. Og 2. vi må vente til år 2015. Øv og øv og så en lille smule yay oss.
Derudover er der kommet nogle korte noveller/sidehistorier til Unearthly-serien, som kan købes og læses som e-bog.

Til de af jer, som syntes at hendes Uneartly-serie lyder god, kan jeg glæde jer med, at den også er udkommet på dansk fra forlaget Tellerup. De første to bøger i hvert fald. Mon ikke vi kan forvente, at den næste bog, eller to, udkommer i løbet af år 2014?

***

Det var det for i dag – i morgen bliver det forfatterne Alexandra Monir, Eilis O’Neal og Karen Mahoney, som er i fokus.

 

One thought on “Gennemgang af Debuterende forfattere 2011 #1

  1. Den skulle være kommet en gang i November sidste år, så den var klar til bogforummet. Men som du selv siger, det er jo ikke første gang at de udskyder en bog. Jeg synes faktisk at det er lidt træls at de gør det. Og at de gør det så ofte.

    Ej hvor et spændende indlæg. 😀 Jeg har selv læst de to første bøger af Cynthia Hand, og jeg synes at den er ret god 🙂 Jeg må altså se at få lært at læst eng. For jeg kan godt se, at jeg går glip af en masse spændende bøger ö

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s