I Gudindens Hånd af Tamora Pierce

I Gudindens Hånd af Tamora Pierce5 blomster sort

Titel: I Gudindens Hånd
Forfatter: Tamora Pierce
Serie: Løvindens Sang #2
Genre: Fantasy, Ungdomsbøger
Udgivelse: 2012
Læst på: dansk
Sider: 187
Forlag: Tellerup
ISBN13: 9788758812588

***

Alan(na) er endelig blevet væbner, og ikke en hvilken som helst væbner… Hun er blevet udvalgt til at være Prins Jonathans væbner, og det er en kæmpe ære. Selvom hun er lille af bygning, er hun en af de bedste væbnere på slottet, alle tror hun er en dreng, og alt i alt ser hendes plan ud til at lykkedes. Men Hertug Rogir udgør en kæmpe trussel, og Alanna vil gøre alt hvad hun kan for, at beskytte sine venner og kongeriget.

”Hertug Rogir satte sig mageligt til rette foran sin kamin, og tog en skakbrik fra et bræt der stod ved siden af ham. Det var en bonde. Hertugen smilede ironisk: før Den Sorte By havde han troet at Alan af Trebond kun var en bonde. En dygtig bonde med magiens gave, men ikke desto mindre en bonde, som Rogir kunne flytte efter forgodtbefindende. Den Sorte By – og aftenens dyst med Dain – havde vist ham noget andet. Alan af Trebond var farlig.”
Citat fra I Gudindens Hånd side 33

Alanna og hendes venner må i Krig mod nabolandet, og med Rogir i spidsen for tropperne, må Alanna være ekstra vagtsom. Alanna mistænker som den eneste, at Rogir pønser på, at overtage tronen, men hvad kan hun stille op mod en af verdens mægtigste troldmænd? Hendes magiske evner udvikler sig hele tiden, hun har gudinden og sin kat Trofast på sin side, og hun er en af de bedste sværdfægtere på slottet, men vil det være nok til, at forhindre Rogir i at dræbe hendes venner og overtage tronen?

***

Der sker godt nok meget i denne blot 187 siders lange bog, og ligesom i første bog, går der flere år. Alanna udvikler sig fra en lille pige, til en ung kvinde på 18 år, og vi ser hvordan hun udvikler sig, ikke kun som kommende ridder, men også som kvinde, og det er fantastisk.

Alanna er blevet prins Jonathans væbner, og som en af de eneste, ved han, at hun er en pige. Deres forhold udvikler sig fra venskab til noget dybere, og jeg syntes det var fantastisk at følge. Også tyvenes konge Gergi fortæller om sine følelser for vores unge hovedperson, så der sker da en smule på kærlighedsfronten. Jeg kunne godt have ønsket mig, at der skete lidt mere, for man får kun lige nok info til, at pirre ens nysgerrighed, og så må man tænke sig til resten.

Alanna får, foruden sin allerede kendte gruppe af venner, følgeskab af katten Trofast. Alanna selv er vist en smule uvidende om hvor katten kommer fra, men man er ikke i tvivl om, at han er en gave fra gudinden, for Alanna lærer i denne bog, at hun er en af gudindens udvalgte – på både godt og ondt.

Der er bestemt også masser af konflikter i denne bog. Alanna er stadig forklædt som dreng, men dagen hvor hun skal afsløre sin sande identitet, nærmer sig hastigt, og selvom hun frygter alles reaktion, glæder hun sig til, at drage ud i verden og stå på egne ben. Hertug Rogir er begyndt at blive en seriøs trussel, og Alanna ved, at hun snart må skride til handling, for ellers kommer tingene til, at gå grueligt galt, men det er svært at tage kampen op mod en af de stærkeste troldmænd i verden, når ingen anden tror på hende.

Men det er ikke kun Hertug Rogir som er en trussel. En krig er på vej, og Alanna og hendes venner må drage i kamp for, at beskytte deres land. Desværre er tropperne under Hertug Rogirs kommando, og Alanna må således ikke blot bekymre sig om fjenden, men også om Rogirs hensigter og planer, for en krig som denne, er en perfekt måde for ham at skille sig af med kronprins Jonathan, uden at det vækker mistanke.

Alt i alt sker der en hel masse, der er fart over feltet, og det er en helt igennem fantastisk bog. Som med den første bog i denne serie, kunne jeg dog virkelig godt tænke mig, at der var mere dybde i historien, for der er så mange ting der bliver sprunget let hen over – der mangler intet, for at give en fantastisk historie, med fantastiske personligheder og masser af action, men jeg savner… mere… Det kan simpelthen ikke siges anderledes. Mere Alanna, mere kærlighed, mere konflikt, mere af det hele, for det er en utroligt kort bog, og jeg vil bare have Mere… Manglen af dette omtalte “mere” irriterede mig lidt i denne bog, men derfor skal den stadig have fem flotte roser, for det er simpelthen en fornøjelse at læse om Alanna og hendes kamp for, at blive ridder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s