City of Glass af Cassandra Clare

City of glass af cassandra clare4 blomster sort

Titel: City of Glass
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #3
Genre: Paranormal Romance, Fantasy
Udgivelse: 2009
Læst i år: 2013
Læst på: engelsk
Sider: 541
Forlag: McElderry Books
ISBN13: 9781416914303
Kilde: Købt


Clary skal endelig til Skyggejægernes by Alicante, men da der pludseligt kommer et angreb på instituttet, bliver hun ladet tilbage, og dette huer hende bestemt ikke. I stedet for at sidde og vente på, at de andre får styr på tingene, beslutter Clary sig for, at drage efter dem, og med sine nyfundne evner, er det ingen sag at skabe en portal til byen – selvom det er forbundet med dødsstraf, at dukke op uden tilladelse.

”Magnus told you, Clary. You can’t use a Portal to get into the Glass City unless you have someone waiting for you on the other side.”
”He said it was against the law. He didn’t say if I tried to get there I’d bounce off.”
”He told you there are wards up around the city that prevent Portaling into it. It’s not his fault you decided to play around with magic you just barely understand. Just because you have power doesn’t mean you know how to use it. He scowled.”
Citat fra City of Glass side 40-41

Hvad Clary ikke ved er, at hendes ven Simon ved et uheld er kommet med til Alicante, og nu holdes fanget. Skyggejægernes nye Inquisitor er overbevist om, at Simon kan give ham de beviser der skal til, for at dømme Jaces’ familie for at stå i ledtog med Valentine, og giver ikke op før Simon fortæller ham hvad han gerne vil høre.
I mellemtiden nægter de at lytte til rygterne om, at Valentine er på vej mod byen med sin hær af dæmoner. Ingen dæmoner er nogensinde sluppet ind i byen, og skyggejægerne føler sig sikre bag deres forsvarsværker. Vil det lykkedes Valentine at brude igennem byens forsvarsværker og indtage byen? Vil skyggejægerne nå at reagere i tide? Vil Clary finde en kur til sin mor og nå at redde Simon? Og vil de kunne besejre Valentine alene, eller må de se i øjnene, at de er stærkere med hjælp fra dem, som de indtil videre har brugt århundreder på at hade?

***

Oprindelige var denne serie en trilogi, og logisk nok, var dette den afsluttende bog i serien. Det var først senere, at det blev afsløret, at der kom yderligere tre bøger i serien, så denne bog lukker og slukker altså for det meste. Mange mener, at denne bog er den bedste afslutning der kunne være på serien, men jeg har hele tiden syntes, at der mangler noget. Der dukker en masse ting op til sidst, som ikke bliver rundet ordentligt af, og måske det er med vilje, måske det er fordi der allerede på det tidspunkt var snak om en fortsættelse, I don’t know, men jeg er i hvert fald glad for, at der kommer flere bøger i serien, så nogle af disse sidste-øjebliks-ting kan blive afklaret ordentligt.

Der er rigtigt meget ved denne bog som jeg er helt vild med, og så nogle få ting som irriterede mig. Clary er for eksempel stadig en skøn hovedperson at følge, men nogle gange kunne jeg altså godt blive rigtigt sur på hende, for hun tænker sig nogle gange meget lidt om, og kaster sig bare ud i farer og ulovligheder, som gør det langt sværere for alle andre, at nå andet, end konstant at babysitte hende. Lidt irriterende. Jace er stadig en dum skid, men som jeg skrev i sidste anmeldelse, er jeg så småt begyndt at syntes om ham, og i denne bog ser man virkelig nogle af hans blødere sider – men derfor har han stadig en væremåde, og et dødsønske, som irriterede mig ind imellem.

Simon derimod prøver ihærdigt på at holde sig langt væk fra det hele, og havner alligevel midt i konflikterne, og det var fantastisk at følge ham. Der er også masser af scener med varulve, vampyrer, feer, warlocks og dæmoner, så man kommer bestemt ikke i underskud af det overnaturlige i denne bog. Overraskelser er der bestemt også nok af, og flere af personerne udvikler sig meget i denne bog, og uden at sige for meget, kan jeg afsløre, at det ikke længere kun er Jace og Clary som er forelskede…

Clarys mor kommer også på banen i denne bog, og jeg frygtede straks, at Clary ville adlyde sin mor og miste sin selvstændighed, men det var heldigvis ikke tilfældet. Clarys mor er en viljestærk og lettere skræmmende kvinde, men Clary giver hende kamp til stregen, og vil under ingen omstændigheder bestemmes over, så det var en glædelig overraskelse. Også en ung fyr ved navn Sebastian kommer på banen, og umiddelbart virker han som en rigtig skøn fyr, men man lurer hurtigt, at han holder hemmeligheder – store hemmeligheder – som også omhandler Clary og Jace.

Alt i alt var dette endnu en super spændende bog fra Cassandra Clare, med få irritationsmomenter, men ellers med masser af fart over feltet, og hold da op hvor er jeg glad for, at dette ikke er den sidste i serien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s