Rygter af Anna Godbersen

Rygter af Anna Godbersen3 blomster sort

Titel: Rygter
Forfatter: Anna Godbersen
Serie: The Luxe #2
Genre: Historisk, Romance, Ungdomsbog
Udgivelse: 2011
Læst på: dansk
Sider: 440
Forlag: Carlsen
ISBN13: 9788711412664

***

Manhattans overklasse har taget afsked med den smukke og meget vellidte Elisabeth, og nu sørger de alle sammen. Henry som var hendes forlovede tror ikke at det var en ulykke, og er overbevist om, at det er hans handlinger som førte hende til at begå selvmord. Han har svært ved at komme sig over dette, og med denne tro, kan han ikke få sig selv til at gøre kur til hans sande kærlighed – Elisabeths lillesøster Diana. Diana har dog ikke de samme tanker, og Henrys konstante afvisninger tynger meget på hende.

”Diana gik så stolt, hun kunne, hen mod Newburgs loge, men hun viste, at hun havde mistet enhver evne til at smile. Kjolen svajede bag hende; indtil i aften havde den fået hende til at føle sig smuk, men nu føltes den bare som en kolossal byrde. Uger med spændt forventning var blevet til ingenting i løbet af et øjeblik, og da hun satte sig igen, følte hun sig bare afvist.
Senere på aftenen, i hendes eget værelse, hvor det laksefarvede damasktapet havde mørke pletter på de steder, hvor malerier var fjernet, blev hun klar over, i hvor høj grad dette knuste hendes håb og alle hendes forestillinger om fremtiden.”
Citat fra Rygter side 97

Penelope ser Elisabeths forsvinden som en mulighed for endelig at få den unge Henry helt for sig selv, men hun finder hurtigt ud af, at der er noget galt. Hans interesse for hende er forsvundet, og den fremtid hun havde forestillet sig, hvor hun opnår den ultimative status ved at gifte sig med Henry, er så småt ved at glide ud af fingrene på hende. Hun er fast besluttet på at finde ud af hvad der sker, og sætte en stopper for det, for Henry SKAL være hendes – om han vil det eller ej.

***

Første del af bogen var desværre vildt kedelig, og den meget ensporede tankevirksomhed irriterede mig helt vildt. Elisabeth ser vi ikke voldsomt meget til, og i stedet hører vi fra hendes lillesøster Diana, hendes gamle veninde Penelope og Elisabeths gamle tjenestepige som giver sig ud for at være en rig arving. Ikke tre mennesker jeg er særligt begejstret for, og specielt ikke når man kun hører om de nyeste kjoler, fester og nåå ja, Henry Schoonmaker, Henry Schoonmaker og så lidt mere Henry Schoonmaker (og en lille smule Will). I sidste bog kunne jeg ret godt lide kjolerne og ballerne, men der var handlingen og personerne (altså Elisabeth) også langt mere uskyldig og spændende. Man så det hele fra en noget mere positiv vinkel, hvor der i denne kun er vægt på hvem der kan spænde ben for den anden.

Jeg tøede en smule op omkring Diana i løbet af bogen, for selvom hun et langt stykke hen af vejen bare virker som en forkælet, uerfaren og dum ung pige, begynder hun at udvikle sig en smule i løbet af historien. Familiens situation er bestemt ikke god, og hun går fra at have alting og kun at tænke på sine egne behov, til så småt at se, at det ikke er sjovt når man står og mangler noget. Men det er desværre en meget lille udvikling, som jeg dog håber fortsætter i næste bog.
Penelope derimod var voldsomt irriterende. Den pige er noget af det mest egoistiske og udspekulerede man kan forestille sig, og jeg sad og krummede tæer og irriterede mig, hver gang jeg nåede til et kapitel med hende. Hun er den rene isdronning og hun skyer ingen midler for at nå sine mål.

Og nu til det lidt mere positive. Elisabeth trækker stadig bogen en del op, for selvom vi i starten ikke hører særligt meget fra hende, er der stadig nogle skønne kapitler med hende og Will, og hen mod slutningen begynder hun at fylde en del mere. Henry Schoonmaker er desuden en ret sjov person at følge, og jeg kan som sådan ret godt lide ham – hvilket nok også hjalp lidt på min holdning til Diana. De to virker som et meget sødt par. Han er i starten lige så egoistisk som Diana, men hans udvikling igennem bogen er langt mere markant, og det var noget der klædte ham.
Kærligheden mellem Elisabeth og Will er super smuk, og jeg elskede at høre om hvordan det gik dem – desværre tog slutningen en meget uventet drejning, som jeg desværre blev meget skuffet over, og jeg er spændt på at se, hvordan næste bog fortsætter efter dette. Jeg vil ikke afsløre for meget, men bare sige, at det bestemt ikke er noget godt det der sker.

Alt i alt er denne historie ganske middelmådig. En masse negative ting trækker den voldsomt ned, men den har sine lyse øjeblikke.

2 thoughts on “Rygter af Anna Godbersen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s