Dragens Tegn af Benni Bødker

Dragens Tegn af Benni Bødker2 blomster sort

Titel: Dragens Tegn
Forfatter: Benni Bødker
Serie: Nattens Børn #3
Genre: Ungdomsbog
Udgivelse: 2011 (den samlede udg.)
Læst i år: 2012
Læst på: dansk
Sider: 114
Forlag: Gyldendal
ISBN13: 9788702113921
Kilde: Anmeldereksemplar fra Gyldendal


Agnes og Edvard overlevede deres hæsblæsende tur om bord på en båd fyldt med vampyrer, og nu er de igen sikkert tilbage i deres hjem. På deres tur fik de bekræftet, at deres søster var en af de levende døde, men nu er hun død, og de to søskende kan endelig vende tilbage til et nogenlunde normalt liv. Eller det troede de i hvert fald.

”Edvard prøvede at se væk. Men han kunne ikke lade være med at kigge på jorden under kroppen. Hvis man så godt efter, kunne man ane de mørkebrune pletter. Det var blod, der var blevet spildt. Han blev revet væk fra det ubehagelige syn af en hånd på sin skulder.
”Du må hellere gå op til din mor,” sagde manden. ”Dette er ikke noget for et barn at kigge på.”
Det var for sent. Edvard havde allerede set alt for meget.”
Citat fra Nattens Børn side 240-241

Da Edvard finder liget af nabodrengen hængende fra en bjælke hvor de bor, kommer Agnes på sporet af endnu et mysterium som skal opklares. Drengen er blevet tappet for blod, og det ligner endnu et vampyrangreb, men i hånden har han et lille emblem fra Mørkets Brigade – den gruppe som efter sigende jagter og dræber vampyrer – og straks er hendes mistanke vagt. Det varer ikke længe før de to søskende har rodet sig ud hvor de ikke kan bunde, og de får for alvor bekræftet at de er på sporet af noget stort, da nogen bryder ind i deres hjem.

***

Den foregående bog ”Blodet er liv” sluttede virkelig spændende, men sjovt nok starter denne bog ikke hvor den anden sluttede. Der er gået flere uger mellem den store cliffhanger og der hvor denne bog starter, og det virkede lidt mærkeligt hvis jeg skal være ærlig, for jeg sad og følte at jeg var gået glip af noget af spændingen.

Bogen lægger stille og roligt ud, men det varer ikke længe før Agnes igen får færten af noget spændende, og som altid er Edvard lidt usikker på hele situationen. Jeg har sagt det før, men jeg bliver nød til at sige det igen; jeg elsker simpelthen forskellen på de to søskende. Den blinde og udadtil uskyldige Agnes, som altid er ude på eventyr og ballade, og den rolige og lettere bange Edvard, som altid meget mod sin vilje bliver rodet ind i det hele. Det er fantastisk. I denne bog er Agnes desuden rigtigt ude på ballade, og det går som altid ud over Edvard.

”Ude på gaden grinede Agnes så højt, at de forbipasserende vendte sig om. Hun ville sådan ønske, at hun kunne have set ekspeditricens ansigt, da hun troede, Edvard rev forhænget til side for at beglo hende.
”Betyder det, at du ikke brød dig om modellen?” Fik hun fremstammet mellem latteranfaldene. ”Aldrig er nogen kommet så hurtigt ud af en forretning!”
Citat fra Nattens børn side 245-246

Denne serie er bestemt for de yngste, og alligevel sad jeg et par gange og tænkte, at den blev for uhyggelig for sin aldersgruppe. Der er både vampyrer og ulve som lurer i gaderne, og de to børn får rodet sig ud i en masse skræmmende situationer, og denne gang er det ikke kun vampyrer og ulve, men også lig (af en dreng på deres egen alder) og et vampyrangreb, som bliver beskrevet, og specielt sidstnævnte blev en smule voldsomt.

Slutningen var desværre ikke noget at råbe hurra for. Indtil videre er bøgerne i denne serie sluttet virkelig spændende, men denne gang syntes jeg desværre, at slutningen blev noget vag. Der manglede ligesom noget, og skal jeg være ærlig, virkede det hele simpelthen for let. Det ene øjeblik står de ansigt til ansigt med den sikre død, og det næste forsvinder alle de onde på mystisk vis, og de kan pakke deres ting sammen og gå uskadte derfra.

Nattens børn af Benni BødkerDet er endnu engang en ganske udmærket bog, men denne har desværre lidt for mange ting som ikke helt stemte, og kombineret med min frygt for, at den til tider kan være for dyster for sin aldersgruppe, får den ikke lige så høj en karakter som de to foregående.

(Billedet til højre: dette er billedet af coveret til den samlede udgave – altså den nyeste udgave (udgivet i 2011), hvor forlaget har valgt at samle alle fire bøger i én. Det er denne udgave som kan købes, eller bestilles, i de fleste boghandlere, og også den udgave som jeg læser.)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s