Blodsungen af Lene Kaaberbøl

Titel: Blodsungen
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Serie: Vildheks #4
Genre: Ungdomsbøger
Udgivelse: 2012
Læst på: dansk
Sider: 181
Forlag: Alvilda
ISBN13: 9788771050516

***

Claras 13-års fødselsdag nærmer sig, og hun glæder sig til at fejre dagen med sin familie og sine venner. Men ens 13’års fødselsdag er en helt speciel dag, og Clara finder pludselig ud af, at hun om natten på sin fødselsdag, skal gennemføre en form for et ritual, hvor hun vil blive stillet en opgave som hun skal løse, og så vil hun for alvor være en vildheks.

”Du ved ikke hvordan det var …” røg det ud af hende. ”Du ved ikke hvad der kan ske … hvor galt det kan gå … på sådan en trettenårsnat.”
Noget gik op for mig.
”Du har prøvet det,” sagde jeg. ”Du har selv haft en trettenårsnat.”
”Ja,” sagde hun. ”Og det var … forfærdeligt.”
Citat fra Blodsungen side 40

Men Claras mor er imod, og med god grund, for den vilde verden er ikke kun nuttede dyreunger og sjov – den er direkte farlig, og netop hvor farlig må Clara snart erfare, for Bravita Blodsunge er ved at bryde fri af det fængsel der har holdt hende fanget i 400 år. Hun er ude efter hævn, og hun har udset sig Clara som sit offer…

”De grådige små mennesker anede ikke hvad der ventede dem. De havde sikkert aldrig hørt om Bravita Blodsunge. Men det ville de komme til …”
Citat fra Blodsungen side 7

***

Hvor Kimæras hævn var en smule mere dyster end de foregående bøger i denne serie, fører denne bog os tilbage på sporet. Der er en smule uhygge, der er nogle ting der skal opklares, men det er bestemt ikke så mørkt som det var i forrige bog, så det er et klart plus – mange mente nemlig, at denne serie var begyndt at blive en smule for dyster, til den aldersgruppe som den er skrevet til.

Denne bog var helt fantastisk, og jeg fløj gennem siderne – det tog mig ikke mere end en enkelt aften at læse den, for jeg kunne slet ikke slippe den, da først jeg var gået i gang. Mysteriet i denne bog er et, som stille og roligt har bygget sig op igennem de tre foregående bøger, og nu bryder helvede løs – næsten i bogstaveligste forstand. En æld gammel ondskab ligger og venter på at blive befriet, og vores unge hovedperson får sit at se til, når det hele løber af staben. Det er fantastisk.

Jeg syntes også, at Clare udvikler sig mere som person og som vildheks, i denne bog. Hun begynder at acceptere den rolle hun har, og det ansvar der medfølger, og det er en meget velkommen forandring, for der skete ikke så meget på det punkt, i sidste bog. Clara må desuden igennem en kamp med hendes mor om hvad hun bør og ikke bør gøre, i forbindelse med sin rolle som vildheks, og det bliver afsløret hvorfor hendes mor valgte at vende ryggen til det hele, og leve et helt normalt liv – hvilket bare er prikken over i’et i denne bog. Dog får vi heller ikke i denne bog lov at se Claras evner udfolde sig, men mon ikke det nærmer sig?

Slutingen er meget nervepirrende, og jeg sidder og længes efter, at finde ud af hvad der sker med dem alle sammen, for denne gang går det virkelig galt, og Clare er den eneste, som kan redde situationen. Jeg ser i hvert fald frem til at læse fortsættelsen i næste bog!

One thought on “Blodsungen af Lene Kaaberbøl

  1. Ja det er ret surt! Jeg vil også kunne de andre dage, men jeg tager kun der ind fredag, fordi det er der der er stuederibat.. Du må have nogle gode dage, når du selv skal der ind. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s