Hemlock af Kathleen Peacock

Titel: Hemlock
Forfatter: Kathleen Peacock
Serie: Hemlock #1
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2012
Læst på: Engelsk
Sider: 404
Forlag: Katherine Tegen Books
ISBN 13: 9780062048653

***

Mac’s bedste veninde myrdes brutalt – af en hvid varulv. Mange lider af Lupin syndromet, som varulve sygdommen kaldes, men kun få går amok som netop denne varulv, og Mac’s bedste veninde, er blot det niende mord på fem uger. Politiet har forgæves forsøgt at finde den skyldige, men da en gruppe kaldet The trackers kommer til byen, bliver der for alvor sat gang i tingene – men det er ikke alt sammen godt.

“The Trackers claimed to be the ultimate community watch for the werewolf age. They proactively went after people infected with LS, rounding them up and shipping them off to government-run rehabilitation camps.
But the werewolves didn’t always make it to the camps alive, and even regs – regular humans – had a habit of getting hurt when the Trackers were around.
People jokingly called them exterminators. If only they knew.
Citat fra Hemlock side 46

Mac beslutter sig for selv at grave lidt i sagen, og jo mere hun finder ud af, jo mere begynder det at gå op for hende, hvor mange hemmeligheder der skjuler sig i den lille by Hemlock. Mac får rodet sig ud i en masse problemer, som kan koste hende livet, men hun må også se i øjnene, at det måske ikke er alle varulve der er lige farlige. Trackerne vil have blod, og om det er varulveblod eller menneskeblod er lige meget. Mac må gøre alt hvad hun kan for at sikre, at det ikke går ud over uskyldige – varulve såvel som mennesker – men kan hun stille sig op mod en gruppe brutale dræbere og en varulv som allerede har myrdet ni mennesker, og forvente at overleve?

”The Trackers were in Hemlock, and I couldn’t afford to freak out every time I saw one. If I did, I’d probably find myself on a list of suspected werewolves and – infected or not – that wasn’t a safe place to be.
Citat fra Hemlock side 48

***

Af en eller anden grund havde jeg ikke de store forventninger til denne bog. Spørg mig ikke hvorfor, for coveret er virkelig smukt, men det må have været bagsideteksten som ikke helt fangede. Heldigvis blev jeg meget positivt overrasket, for hold da op en bog.

Jeg elsker at vi befinder os i ”vores egen verden”, bare med den forskel, at man har fundet ud af, at der findes varulve. Det ses som en sygdom, og er man først blevet smittet, ryger man i en række lejre, som skal sørge for at holde dig under kontrol, så du ikke smitter andre. Det lyder i sig selv ikke så slemt, men ingen ved hvad der sker bag lejrenes tykke mure, og hvis man er smittet mister man alt; familie, rettigheder, penge. Alt. Der går forfærdelige rygter om hvad der sker i disse lejre, hvordan varulvene mishandles og tortureres, og der er sådan en helt koncentrationslejr følelse over det hele.

Jeg kan også ret godt lide varulvene i denne bog, for de er ikke som man er vandt til. Disse varulve kan skifte form når de vil, og har altså ikke behov for en fuldmåne til at skifte form. Det er snarere følelserne der styrer deres formskifte, så bliver de sure, er det bare med at få benene på nakken og løbe. Til gengæld er de heller ikke tankeløse dyr når de er i ulveform (hvis man ser bort fra deres vrede), for mennesket og dets personlighed er der endnu, selvom de kan blive en smule ustyrlige. En anden fed detalje er, at man ”arver” sit udseende fra den varulv som bed en – med andre ord ligner man den ulv man blev bidt af, så det er en konstant påmindelse om, hvem der forvandlede en – på både godt og ondt.

Denne bog var så fantastisk god, at det gjorde helt ondt at vende sidste side. Heldigvis er der en fortsættelse på vej, for denne bog slutter helt fantastisk, og jeg ved slet ikke hvordan jeg skal overleve ventetiden til, at næste bog udkommer. Jeg kunne sige det igen og igen, og råbe det ud fra en klippetop, så alle kunne høre det: læs den!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s