I am number four af Pittacus Lore

Titel: I am number four
Forfatter: Pittacus Lore
Serie: Lorien legacies #1
Genre: Fantasy, Science Fiction
Udgivelse: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 368
Forlag: Penguin Books
ISBN13: 9780718156473

***

John er ikke nogen helt almindelig teenager. Han flytter fra by til by, med sin beskytter Henri, som han siger er hans far, på evig flugt fra en race kendt som Magadorians, som ønsker ham død. Han er ikke fra jorden, men fra en planet kaldet Lorien, som Magadorian racen udryddede for mange år siden, og nu lever han i skjul blandt mennesker. Han kan ikke slå sig ned noget sted. Han kan ikke fortælle nogen hvem han er eller hvor han kommer fra. Han kan ikke få venner eller blive forelsket. Men dette er netop hvad der sker, da han flytter til den lille by Paradise – endnu en prik på et kort, endnu et kort ophold… som ændrer det hele.

”In the beginning we were a group of nine.
Three are gone, dead.
There are six of us left.
They are hunting ud, and they won’t stop until they’ve killed us all.
I am number four.
I know that I am next.”
Citat fra I am number four side 9

De var ni børn som slap levende fra planeten Lorien, og sammen med dem var ni voksne beskyttere. På jorden spredte de sig for at mindske faren, og skjuler sig nu i den almene befolkning. En besværgelse sikrer, at de kun kan blive dræbt i en bestemt rækkefølge, og nummer tre er netop død. John er nummer fire, og nu er det ham de er efter.

***

Jeg så denne historie på film, længe før jeg fandt ud af, at der rent faktisk var en bog. Da jeg elsker filmen, blev jeg vildt begejstret for at høre, at der også fandtes en bog, og jeg blev heldigvis ikke skuffet.

The events in this book are real.
Names and places have been changed to protect the Lorien six, who remain in hiding.
Take this as your first warning.
Other civilisations do exist.
Some of them seek to destroy you.

Og sådan lægger bogen ud…

Bogen er super god, selvom historien som sådan ikke er nogen nyhed – rumvæser (der ligner os) er flygtet til jorden og gemmer sig iblandt os, og nu er ”de onde” så kommet til jorden, og forsøger at finde og dræbe ham. Men det jeg godt kan lide er selve ideen bag vores unge fyr, som jo så kommer fra en anden verden. Det, at der er flere end en, og at de kun kan dræbes i en bestemt rækkefølge, og så selvfølgelig, det faktum at de har forskellige evner, er lige noget der appellerer til mig. Deres verden er blevet destrueret, så de er de sidste af en døende race, og nu er turen så kommet til jorden, for dem som er efter vores unge hovedperson, ønsker blot at skaffe ham og hans slags af vejen, så de har frit spil på jorden, og kan dræbe menneskeheden og overtage jordens ressourcer – endnu engang lyder det som en historie man allerede kender, men den måde det er skrevet på, og alle de små detaljer der er i historien, gør den noget helt for sig selv.

Umiddelbart lyder det som en god omgang Science Fiction, men der er lige så meget fantasy i denne historie. Vores hovedperson og andre af hans slags, bliver nemlig født med forskellige evner, som manifesterer sig når de når en bestemt alder, og selvom vores hovedpersons evner er lidt ynkelige i forhold til nogle af de andres (vi er dog kun lige begyndt at se hvad han kan), er det stadig utroligt spændende at finde ud af, hvad han kan. Der er nemlig ingen af dem der ved hvilke evner de har på forhånd, og de må bare finde ud af det hen af vejen, som deres evner dukker op.

Jeg elsker denne historie, og vi bliver selvfølgelig ikke snydt for en smule kærlighed, selvom det på ingen måde dominerer – hvilket gør denne bog velegnet får både kvinder og mænd. Der er nogle fantastiske kampscener, masser af action, og der er spænding hele vejen igennem. Hvis man har set filmen (og kunne lide den) bør man helt klart prøve bogen, og omvendt, for både filmen og bogen er fantastiske!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s