Insurgent af Veronica Roth

Titel: Insurgent
Forfatter: Veronica Roth
Serie: Divergent #2
Genre: Dystopi
Udgivelse: 2012
Læst på: engelsk
Sider: 525
Forlag: Katherine Tegen Books
ISBN13: 9780062024046

***

One choice – becomes a sacrifice
A Sacrifice – becomes a loss
A loss – becomes a burden
A burden – becomes a battle
One Choice, can destroy you.
(hentet fra bogens bagside)

Et valg kan forandre dig, og måske endda ødelægge dig, for alle valg har konsekvenser, hvilket Tris må erfare på den hårde måde. Hun valgte at forlade sin fraktion, og blive en del af en anden, men nu hersker der kaos alle steder, verden som hun kender den, er ved at forandre sig, og hun må gøre alt hvad hun kan, for at redde dem hun elsker, og sig selv.

”It’s a shame this happened when it did,” Susan says. “Our leaders were about to do something wonderful.”
“Really? What?”
“I don’t know.” Susan blushes. ”I just know that something was happening. I didn’t mean to be curious; I just noticed things.”
“I wouldn’t blame you for being curious even if you had been.”
she nods and keeps combing. I wonder what the Abnegation leaders – including my father – were doing. And I can’t help but marvel at Susan’s assumption that whatever they were doing was wonderful. I wish I could believe that of people again.
If I ever did.
Citat fra Insurgent side 15

En hidtil overset gruppe i samfundet er ved at blive større og kan udgøre en reel trussel, men hvem kan Tris stole på, når en krig er ved at bryde ud, og alt hvad hun kender til og har kært, hænger i en tråd? Alle har hemmeligheder for hinanden, men specielt én hemmelighed, kan ødelægge eller redde dem alle. Spørgsmålet er så bare, om Tris kan nå at stoppe det hele, inden det for alvor begynder at gå galt.

***

Divergent var en af de absolut bedste bøger jeg læste i 2011, så ventetiden på anden bog, var mildest talt et helvede. Og den var da også helt igennem fantastisk og fuldt ud ventetiden værd!

Insurgent er en typisk toer – i etteren sker der en hel del spændende ting, og vi introduceres til en masse, mens der i toeren oftest er lidt mere snak, lidt mere tænken over tingene og lignende, og sådan er det også med denne serie. Det gjorde den på ingen måde dårlig, men der manglede en lille smule spænding i denne bog, i forhold til etteren. Der var desuden ikke lagt særligt meget vægt på tilbageblik, så jeg sad ind imellem og var en smule forvirret, da det er ved at være lang tid siden jeg læste etteren – de manglende tilbageblik er dog et bevidst valg fra forfatterens side, hvilket hun har skrevet om på sin hjemmeside – så hvis det er lang tid siden I har læst etteren, er det en god ide lige at læse op på handlingen, og lige genlæse de sidste par kapitler, inden I går i gang med toeren.

Med ovenstående ”negative” sider afsluttet, er dette endnu en helt igennem fantastisk bog. Vi får meget mere at vide om samfundets opbygning, de fem grupper og de hemmeligheder der ligger skjult bag facaden. Der er en del små overraskelser i løbet af historien, som kom helt bag på mig, og jeg var fuldkommen opslugt hele vejen igennem.

Selve slutningen var fantastisk og netop som man tror alting er gået i orden, bliver det hele vendt på hovedet, og netop som man tænker ”Åh nej, det her er skidt”, bliver det hele vendt igen, så jeg sad tilbage med en WOW følelse, og måtte lige læse de sidste par kapitler endnu engang, for at være sikker på at få det hele med. Det var genialt!

2 thoughts on “Insurgent af Veronica Roth

  1. Jeg var lige ved at købe den i London – indtil jeg kom i tanke om, at jeg nok burde købe 1’eren først (som de så ikke havde i den butik!). Når jeg har tygget mig igennem de seneste køb, må jeg nok hellere få bestilt den 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s