Above World af Jenn Reese

Titel: Above World
Forfatter: Jenn Reese
Serie: Above World #1
Genre: Dystopisk
Udgivelse: 2012
Læst på: engelsk
Sider: 356
Forlag: Candlewick Press
ISBN13: 9780763654177

***

Trettenårige Aluna har levet hele sit liv under havets overflade sammen med resten af Coral Kampii folket, i byen kaldet City of Shifting Tides. Men efter at have gemt sig fra overfladens beboere i århundreder, er deres halskæder begyndt at gå i stykker – de halskæder, som hjælper dem med at trække vejret under havets overflade. Flere er indtil videre døde, men byens ældste afviser det, og kalder det en naturlig sag, og ikke noget, som man behøver drage til overfladen for at finde en løsning på.

”Makina wasn’t the first to die like this, and Aluna knew that she wouldn’t be the last. The City of Shifting Tides was fading, one Kampii at a time, and the Elders weren’t doing a thing to stop it.
Aluna squeezed the necklace in her fist. Makina was dead. Suddenly, it didn’t matter that Great White had almost caught her. It didn’t matter that her legs ached and her eyes burned and her head was starting to pound.
She wanted answers.”
Citat fra Above World side 13

Aluna nægter dog at stille sig til takke med, bare at sidde og vente på at blive den næste. Hvis de ældste ikke vil gøre noget, af frygt for at deres skjulested skal blive opdaget, må hun alene tage til overfladen, og prøve at finde en løsning. Hendes bedste ven Hoku følger dog efter hende, og sammen tager de nu kampen op mod overfladens befolkning og de krige der stadig udkæmpes. Vil Hokus intelligens og nysgerrighed, og Alunas kampånd og mod være nok til at redde deres by og måske også hele verden?

***

Above world af Jenn Reese er en 2012 debutroman, som havde fået de mest fantastiske anmeldelser, og kombineret med den spændende bagsidetekst, var det en bog, som jeg bare måtte læse i min 2012 debut author challange.

Jeg blev dog en smule skuffet, for selvom universet er utroligt spændende og farverigt, mangler der en form for modstand, til at komplicere tingene lidt mere for vores to hovedpersoner. En del af tingene kommer simpelthen for let til dem, specielt i starten af bogen, og det gav historien et til tider lidt tamt twist. Som skrevet før, er det dog en fantastisk farverig historie, og forfatteren har virkelig givet den gas med fantasien, for mere eller mindre alt er muligt.

Jeg kan ret godt lide det faktum, at menneskeheden har udviklet sig så forskelligt. Nogle har valgt at gro en hale og leve under havets overflade, andre har fået vinger, mens endnu andre er halvt menneske-halvt hest, eller har slangekrop – osv. Mulighederne er åbenbart uendelige. Der er også dem, som bruger en kombination af dele fra andre samt teknologi/metal, til at forbedre sig selv. De har fx en hånd som er et våben, metalhorn eller andet metallisk påført kroppen, som for det meste er noget der skal hjælpe i kamp. Det virkede en smule mærkeligt, men denne bog er foruden fantasy, også dystopisk, og et eller andet sted skal det teknologiske aspekt jo komme ind for fuld hammer.

At kalde denne bog fantasy kombineret med dystopi, er måske endda en smule forkert, for den er nok mere Science Fiction og Dystopi – der er hverken magi eller drager med, bare meget udviklede mennesker, et fremtidssamfund og den teknologiske udvikling som samfundet har gennemgået. Det virker godt nok meget fantastisk, men i realiteten er det jo bare teknologisk udvikling og ikke magi – det er et svært valg, men dystopien er jeg dog sikker på, så det er den kategori den kommer under.

Denne bog får ikke mere end tre stjerner – ikke fordi den er direkte dårlig, men mere fordi der mangler visse ting hist og her. Jeg har dog alle intentioner om at læse toeren når den udkommer på et tidspunkt, og se om der begynder at ske en smule mere, for dette er trods alt kun starten af eventyret, og vi skal jo lige introduceres til universet, personerne m.m. Det er i hvert fald set før, at en historie lægger lidt svagt ud, og så tager fat i anden bog – men på den anden side, er det jo også set, at det enten slet ikke ændrer sig, eller at det bliver dårligere. Lad os krydse fingre for førstnævnte.

One thought on “Above World af Jenn Reese

  1. Jeg har endnu til gode at læse Trudi Canavan på engelsk, men jeg kunne rigtig godt lide hende på dansk 🙂
    Skal bare lige igennem en stak biblioteksbøger først (aner ikke, hvorfor jeg bliver ved med at låne bøger, når jeg ejer så mange, jeg ikke har læst)

    Uha, nu bliver jeg helt i tvivl om Above World skal på min must-read liste. Måske skal jeg bare vente til du har læst den næste og bedømt den 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s