Natdværgen af A. Rune

Titel: Natdværgen
Forfatter: A. Rune
Serie: Traia trilogien #1
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2011
Læst på: dansk
Sider: 330
Forlag: Forlaget Store Ord
ISBN13: 9788799471201

***

Et sted i kejserpaladsets gange lurer en fjende, som hverken frygter guder eller mennesker. Med sin forbudte viden vil han skabe en hær af hybrider, der er mægtig nok til at gøre ham til den ypperste i hele Traia, Meget mod deres vilje bliver tre gode venner hvirvlet ind i komplottet, og de står pludselig over for en fjende, der er dem langt overlegen.

”Vogteren vendte blikket mod den dødelige, der havde vovet at give ham en ordre. Den blev hængende ubevægelig i luften og foldede lydløst vingerne sammen. Dine venner gør dig ære, Horan-Ra. De er værdige til at følge dig. Og lige så pludseligt som den var kommet, var den væk i en kort eksplosion af lys.”
Citat fra Natdværgen side 23

I kampen for at finde frem til deres modstander i tide slår de tre venner sig sammen med kvinden Eliya, der ved hjælp af snilde og højt udviklet udstyr er i stand til at bryde de koder, som de ikke selv formår at knække. Men opgaven viser sig ikke at være helt ufarlig.
Hvilke svar kan den smukke og viljestærke Eliya hjælpe dem med at finde? Og har de tre venner den fornødne styrke til at opnå deres mål og stoppe den mægtige fjende?

Teksten er hentet fra bogens bagside, citatet er hentet fra side 23 i bogen.

***

Jeg syntes det er helt fantastisk med alle de fantasy forfattere vi er begyndt at få her i Danmark og A. Rune er det nyeste skud på stammen, med hans debutroman Natdværgen.

Man kan tydeligt mærke, at A. Rune holder af den fantastiske verden, og af at opdigte historier og fordybe sig, og denne bog er fantastisk godt skrevet – tit når en bog kommer fra et lille / eget forlag, tabes der meget i redigeringen af bogen (sprog, kommaer, opsætning m.m.), men det var der næsten ikke noget af her. Bogen var super gennemarbejdet, historien fantastisk spændende, og det var generelt bare en skøn læseoplevelse.

Historien foregår i en stor og lettere kompliceret verden, som er befolket af alverdens racer, både gode og onde, og vores hovedpersoner kastes ud på et fantastisk eventyr, hvor vi kommer vidt omkring. Vores tre venner møder en masse forskellige mennesker, står ansigt til ansigt med forskellige udfordringer og kastes ud på den ene livsfarlige opgave efter den anden – det er virkelig skønt at følge med i, og der sker hele tiden noget.

Noget af det sjove i denne bog er, at vi har elementer fra både fantasy og science fiction -med andre ord, blandes magi og teknologi. Man kunne frygte for, at det ville blive for meget, at kombinere disse to store genrer, men det er gjort så utroligt flot og elegant, at man slet ikke mærker overgangen. Det passer ligesom bare perfekt sammen.

Der er nogle få steder hvor bogen mangler en smule. Nogle steder sad jeg og drømte om mere, mens jeg andre steder sad og tænkte, at nu kunne vi godt snart komme videre, men alt i alt er det småting i forhold til det samlede indtryk af historien. Desuden byttede jeg konstant rundt på navnene på vores tre hovedpersoner, selvom de egentligt ikke minder voldsomt meget om hinanden, men sådan noget er jo et irritationsmoment.

Jeg vil helt klart anbefale folk, at læse denne bog, for hold da op et eventyr. Bogen henvender sig hovedsageligt til større unge og voksne. Hvis nogle er interesserede, kan i her se et lille you tube klip, hvor A. Rune fortæller om sin roman – man kan tydeligt fornemme has interesse for fantasy, hans glæde for detaljer og for at udforske og udvikle sit univers.

4 thoughts on “Natdværgen af A. Rune

 1. Bogen kan købes i alle danske boghandlere – har de den ikke på hylden, kan den bestilles 😉
  Jeg skriver lige nu på Bog 2, så det er dejligt motiverende med positiv omtale!
  Skulle nogen have lyst til at høre mig live, kan de komme på Fantasticon søndag d. 3. juni kl. 11.00 på Kulturstationen i Vanløse.

  1. Hehe, sikke en fin boghandler jeg er – jeg mener selvfølgelig det du skriver, at det ikke er sikkert at den står på hylden, men at den selvfølgelig kan skaffes. Sorry!

   Jeg er glad for, at du kunne lide anmeldelsen – glæder mig til at høre/læse om hvad vores tre hovedpersoner bliver udsat for i næste bog. =D

   Eich hvor er det bare mega ærgeligt at jeg ikke kan komme med til fantasticon – det kunne ellers have været mega fedt, og så kunne jeg måske have fået tiltusket mig en autograf – oh well, måske en anden gang. =)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s