Born Wicked af Jessica Spotswood

Titel: Born Wicked
Forfatter: Jessica Spotswood
Serie: Cahill Witch Chronicles
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2012
Læst på: engelsk
Sider: 330
Forlag: Putnam
ISBN13: 9780399257452

***

Alle ved at Cahill søstrene er lidt for smukke, lidt for anderledes, og lidt for veluddannede for deres eget bedste. Men sandheden er meget værre: de er hekse. I et samfund hvor bare det at sige ordet ”heks” er helt forkert, og hvor kvinder der mistænkes for at være hekse dømmes til et liv på anstalter eller forsvinder sporløst, er det ikke nemt at skjule sig, og for Kate er opgaven endnu større, for hun har ikke kun ansvar for sig selv, men også for sine to yngre søskende,

“Our mother was a witch, too, but she hid it better.
I miss her.
Not a single day goes by I don’t wish for her guidance. Especially about my sisters.
Tess runs ahead of me, heading for the rose garden – our sanctuary, our one safe place. Her slippers slide on the cobblestones, the hood of her gray cloak falling to reveal blond curls. I glance back at the house. It’s against the Brother’s strictures for girls to go out of doors uncloaked, and running isn’t considered ladylike. But we’re concealed from the house by tall hedges. Tess is safe.
For now.”
Citat fra Born Wicked.

Kate er meget forsigtig, og meget striks, men det er ikke nok. Nogle begynder at fatte mistanke til dem, og Kate er parat til at gøre mere eller mindre hvad som helst der skal til, for at beskytte sine søskende. Men når man blander kærlighed og en ældgammel profeti ind i ligningen, begynder tingene at skride, og snart er Kate ude hvor hun ikke kan bunde. Kan hun stole på nogen med sin hemmelighed, eller vil hun og hendes søstre blive opdaget og fanget?

***

Denne bog er en god kombi af fantasy, kærlighed og historie. Selve bogen foregår i et ældre miljø (ingen teknologi – flere har i anmeldelser skrevet det 19. årh.), hvor broderskabet dominerer og kvinder skal være underdanige væsner, der ser godt ud, og adlyder deres mænd. Hele broderskabsideen er utroligt god, da den minder meget om kristendommen i gammel tid, hvor det var mændene der styrede og kvinderne blev undertrykt, og det er med til at give bogen et meget realistisk præg, da det er noget de fleste har hørt om i historietimen.

Det historiske aspekt er utroligt spændende og jeg blev helt fortabt i det fantastiske univers, der minder så meget om det vi lever i, med den forskel, at hekse og magi rent faktisk eksisterer. Vores hovedperson Kate er en heks, og det samme er hendes to yngre søskende, og da deres mor er død, har de kun hinanden at stole på. Kate føler et enormt ansvar for sine søskende, for hun lovede deres mor, at hun ville passe på dem og beskytte dem, men det er ikke særligt nemt, da de begge kaster om sig med magi, og til tider er direkte uforsigtige. Broderskabet holder hele tiden øje med byens kvinder, konstant på jagt efter hekse, og lykkedes det dem at fange en heks, bliver denne sendt til en anstalt, bliver tvunget til de mest uhumske arbejde eller bare forsvinder sporløst. Det er ikke en fremtid Kate ønsker, hverken for sig selv eller sine søskende.

Det jeg bedst kan lide ved historien er, at de tre søskende alle er intelligente unge kvinder, og det er ikke i deres natur at underkaste sig en mands dominerende styre. Kate nærmer sig den alder, hvor hun, hvis hun ikke selv har fundet en passende mand, vil blive tvunget ind i et ægteskab med en fra broderskabet, og det er bestemt ikke en tanke hun bryder sig om. Kate er ikke den modige type, eller den typiske heltinde, men hun gør hvad hun er nødsaget til, for at sikre sine søskendes sikkerhed, og hun ville ofre sig selv, for deres skyld.

Kærlighedselementet i bogen er sådan set det typiske trekantsdrama. Den ene, hendes bedste ven igennem mange år, som kan love hende et liv i luksus, med alt hvad hun kunne drømme om, og som de fleste forventer hun vil gifte sig med. Og den anden, deres gartner, en lettere kikset type, som intet har at give hende, men som deler hendes loyalitet overfor sin familie og hendes glæde for bøger, samt selvfølgelig, et had til broderskabet. Der er ikke nogle store nyheder på kærlighedsfronten, og dramaet er det typiske kærlighedsdrama, men nu er jeg en ”sucker” for kærlighedsdramaer, så jeg er altid frisk på mere.

Denne bog var helt fantastisk god, og jeg glæder mig som en besat til at læse toeren. Umiddelbart ser det dog ud til, at toeren først udkommer engang i februar måned år 2013, så der er noget ventetid endnu.

4 thoughts on “Born Wicked af Jessica Spotswood

    • Den er som sagt også ret god. 😀

      Tusind tak… Jeg var lidt i tvivl om hvor god den blev for 1. den blev meget lang og 2. jeg skrev den mens der stod en lærer og jappede ved tavlen – shh, ikke et ord til folk om, at jeg ikke følger ordentligt med i timen. Griner. ;D

  1. Den lyder virkelig spændende! Har haft kigget på den på Goodreads, men synes den lød lidt tam – men nu vil jeg da helt sikkert overveje at købe den og få den læst 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s