Ridtet mod vest af Margit Sandemo

Titel: Ridtet mod vest
Forfatter: Margit Sandemo
Serie: Heksemesteren #8
Genre: Fantasy, Ungdomsbog
Udgivet: 2011
Læst på: dansk
Sider: 237
Forlag: Jentas
ISBN13: 9788776772109

***

Det er lykkedes Dolg at redde sin far og bringe ham tilbage til livet, og nu er turen kommet til at redde hans mor.
Den Hellige Sols orden har fanget hende, og en lille gruppe bestående af Dolg, hans far, Erling, Tirils mor Theresa og en række andre personer, drager nu ud efter hende.

”Der gik ildbud vestpåp. Til ordensridderne i Frankrig og Spanien.
Fjenden var på vej mod Pyrenæerne. Stands dem, dræb dem! Lad dem aldrig nå frem til den tilfangetagne kvinde! Broder Lorenzo: forhør hende snarrest muligt, med hvilke som helst midler! Dræb hende bagefter!”
Citat fra Ridtet mod vest side 41

Hvad der venter forude ved de ikke, men de kan kun håbe, at Tiril endnu er i live, og at de kan nå frem til hende i tide. På deres vej støder de på visse ting som hjælper dem på vej i deres opklaring af mysteriet om den hellige sols orden, men selvom de nærmer sig en opklaring, er der endnu lang vej endnu, og Den Hellige Sols orden er lige i hælene på dem.

***

Ligesom i forrige bog begynder ”rejsen” at fylde mere igen, hvilket jeg er rigtig glad for, for selvom det selvfølgelig er rart at bogens hovedpersoner lever et trygt liv og har det godt der hvor de er, er det altså lidt kedeligt når der ikke sker mere end det. Det er super spændende at bevæge sig rundt i verden med vores lille gruppe, for vi får mange ting at se sammen med dem, både gamle og nye, og indtil flere gange var der også perioder hvor vi kiggede tilbage i tiden til kampe og lignende, som skete for mange mange år siden.

Flere mysterier bliver opklaret, og nu begynder det for alvor at blive spændende, for man kan som læser mærke hvordan afsløringen af hele det store mysterium, ligger lige netop uden for rækkevidde, så det bliver spændende at se hvordan det hele udvikler sig i næste bog.

I slutningen af denne bog vender vores lille gruppe næsen hjemad, og jeg kunne frygte at der vil komme endnu en bog omhandlende deres hverdagsliv på godt og ondt. På den anden side mistænker jeg lidt, at vi snart skal nordpå igen, for der er mange pile som peger i den retning, så lad os håbe, at der ikke går alt for lang tid før de kommer af sted. Flere eventyr venter!

Denne bog er ikke den bedste i serien, men alligevel var den okay. Eventyret tager som sagt fat igen, og selvom der var lange passager som var ufatteligt kedelige, havde denne bog også sine gode øjeblikke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s