Forhekset af Alyson Noël

Forhekset af alyson noel

Titel: Forhekset
Forfatter: Alyson Noël
Serie: Riley Bloom #2
Genre: Ungdomsbog, Fantasy
Udgivelse: 2011
Læst på: dansk
Sider: 164
Forlag: Alvilda
ISBN13: 9788771051438

***

Kender du udtrykket, at livet går videre?
For tro mig: Det gør det i dén grad.
Også efter døden. Men ikke med harpespil og dansen rundt på skyer…
Faktisk har jeg aldrig følt mig så meget i live, som efter jeg døde.
(tekst hentet fra bagsiden af bogen)

Riley nyder at have fået en smule ferie, efter hendes første vellykkede opgave. Sammen med sin mentor Bodhi og hendes hund Buttercup, er det nu meningen at hun skal nyde nogle uger med at rejse rundt i verden, men pludselig bliver deres ferie afbrudt af en helvedeshund, og da Riley sætter efter den for at hjælpe, får hun rodet sig ud hvor hun ikke kan bunde.

”Måske var det intuition, måske noget andet. Men selvom jeg ikke vidste, hvad der foregik derinde, så vidste jeg, at det var forkert. Helt forkert.
Jeg vidste også, at det var min skyld.
Hvis jeg ikke havde besluttet mig for at luske rundt. Hvis jeg havde hørt efter Bodhi, lyttet til hans advarsel i stedet for at forfølge den dumme helvedeshund – så var der ingen af os, der var havnet i den her knibe.”
Citat fra Forhekset side 51

Både Bodhi og Buttercup havner i kløerne på et meget stærkt spøgelse ved navn Rebecca. Rebecca, som for flere hundrede år siden blev myrdet, har siden da kun foretaget sig én ting; at hævne sig på alle der kommer hende for nær, og nu er turen kommet til Riley og hendes venner. Kan Riley klare tingene alene, eller er hun og hendes venner dømt til at sidde fast i en forhekset verden hvor de gang på gang må genopleve deres mest smertefulde minder?

***

Forhekset er anden bog i Alyson Noëls serie om Evers lillesøster Riley. Riley arbejder som sjælefanger, men i denne bog er Riley ikke som sådan kommet på en opgave, for efter sin første vellykkede mission, har hun og hendes mentor fået en smule ferie. Det varer dog ikke længe før Riley får rodet sig ud i en hel masse, og vi står ansigt til ansigt med et ungt og meget skræmmende spøgelse – Rebecca.

Noget af det fede ved denne bog er, at Riley rent faktisk står på egne ben et langt stykke hen af vejen. Tidligt i historien bliver Bodhi og Buttercup fanget i det unge spøgelses spind, og det er nu op til Riley at finde ud af hvordan hun får befriet dem igen. Helt alene er hun nu ikke, for hun får hjælp fra et spøgelse der kender lidt mere til hele redeligheden, end han først giver udtryk for. Sammen skal de nu se om de kan modstå Rebeccas fortryllelse, og bryde den magt hun har over Bodhi, Buttercup og hundredvis af andre spøgelser, så alle kan få lov at passere over broen til livet efter døden.

Riley er stadig til tider ret irriterende, hun hører aldrig efter og hun gør altid hvad der falder hende ind, uden at tænke på konsekvenserne, men i denne bog begynder man også så små at se nogle andre sider af hende. Riley er ikke bare en snobbet lille pige (som hun var i første bog), hun er også meget selvstændig, viljestærk og utroligt loyal overfor sine venner, og det giver lidt mere dybde til hende som person.

Bogens emne kan umiddelbart godt virke lidt brutalt, for slavehandel, mord og mishandling er ikke ligefrem blandt de lette emner. Jeg vil dog skynde mig at sige, at man ikke behøves bekymre sig om at de unge læser denne bog, for selvom emnet kan være lidt voldsomt, har Alyson Noël (ligesom med hele spørgsmålet om døden) gjort det mindre skræmmende, og i stedet kombineret det med noget lærerigt. Hvor man ofte bare ser en person og dennes onde handlinger, får vi i denne bog det budskab, at der er en årsag til alle handlinger – også de onde. Det er ikke ens betydende med, at handlingen bliver undskyldt, eller at den pludselig bliver ok, men mere, at vi ved at forstå baggrunden for en persons handlinger, lettere kan hjælpe denne person videre. Det er et utroligt smukt budskab at komme med, og det er blevet gjort rigtigt godt i denne bog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s