Daimon af Jennifer L. Armentrout

Titel: Daimon
Forfatter: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #0,5
Genre: Paranormal romance, Mytologi
Udgivelse: 2011
Læst i år: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 75
Forlag: Spencer Hill Press
ISBN13: 9780983157250
Kilde: Købt (link til gratis pdf nederst)


I tre år har Alexandria levet blandt almindelige mennesker, sammen med sin mor. Som barn af en halvgud og en dødelig, er hun hele sit liv blevet trænet til at kæmpe og beskytte halvguderne mod væsner kaldet Daimons, men nu da hun er væk fra træningen, skolen og lærerne, må hun i stedet forsøge at være helt ”almindelig” – gå i skole, gå i byen med venner og have en kæreste, men intet af det er helt så nemt som det ser ud til.

Pludselig går det hele dog frygteligt galt og Alexandria må flygte fra Miami. Hun har altid vist at det bare var et spørgsmål om tid før de ville blive fundet, men at det rent faktisk skulle lykkedes Daimons at finde og dræbe hendes mor, havde hun aldrig sådan for alvor troet. Alene i en verden som hun ikke hører til i, med kun en håndfuld penge og ingen steder at gå hen, må hun vende tilbage til det sted som hendes mor forsøgte at få hende væk fra. Men hvorfor ville hendes mor have hende væk derfra, og hvad vil der ske med hende hvis hun vender tilbage?

”A tingle ran along the back of my neck. The Covenant? Could I seriously go back there after three years, not even knowing why we’d left? Mom had acted like it wasn’t safe there for us, but I always chalked that up to her paranoia. Would they allow me back without my mother? Would I be punished for running away with her and not turning her in?”
Citat fra Daimon side 44

***

Daimon er en forhistorie (også kendt som prequel på engelsk) til Jennifer L. Armentrouts bog ”Half-blood”. Jennifer er en debut forfatter her i 2011, og eftersom hendes bog Half-blood står på min debut author challange liste, måtte jeg jo lige læse denne lille historie først.

I modsætning til mange andre af disse små korte historier, findes denne ikke kun som pdf. men også som bog, hvilket er vildt fedt, selvom det selvfølgelig kostede lidt ekstra. Jeg hader bare at sidde og læse på en computer, og på denne måde får man jo også en rigtig lille bog hjem til reolen, i stedet for en ny fil til computeren, som forsvinder det øjeblik computeren brænder sammen.

Selve historien mindede mig en smule om Rick Riordans Percy Jackson univers, hvor det er gudernes børn og deres evner som krigere og beskyttere, der er i fokus. Denne gang er de dog ikke direkte efterkommere af guderne, men snarre børn af efterkommerne.

Jennifer L. Armentrout kan virkelig det der med at skrive, og selvom mange af elementerne er set før, bliver det på intet tidspunkt kedeligt. Vores hovedperson Alexandria, også kendt som Lexie, bor med sin mor, blandt helt almindelige mennesker, og hun forsøger desperat at tilpasse sig dette liv. Historien tager dog en noget tragisk drejning og jeg må indrømme at jeg græd som pisket. Jeg havde simpelthen så ondt af Lexie og den måde hele hendes verden pludselig blev vendt på hovedet, men hold da op hvor var det også bare spændende at læse om.

Jeg lå til langt ud på natten for at læse denne færdig, og da jeg endelig vendte sidste side, måtte jeg straks ind og hente første bog i serien ”Half-blood” og lige have et par kapitler ekstra med. Det er simpelthen så spændende en slutning, og denne bog giver kun en ganske lille forsmag på det fantastiske univers der er i vente. Den får de varmeste anbefalinger herfra!

Historien kan forresten findes som pdf. her.
(vær opmærksom på, at det godt kan tage noget tid)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s