Naamah’s Blessing af Jacqueline Carey

Titel: Naamah’s Blessing
Forfatter: Jacqueline Carey
Serie: The Moirin Trilogy #3
Genre: Fantasy, Romance
Udgivelse: 2011
Læst i år: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 610
Forlag: Gollancz
ISBN13: 9780575093645
Kilde: Købt


Moirin er vendt tilbage til Terre d’ange hvor hun til sin store fortvivlelse må erfare, at intet er som hun efterlod det. Hendes veninde Jehanne, dronning af Terre d’ange, døde under fødsel, og kongen er endnu ikke kommet sig over sin hustrus alt for tidlige død.

Hans ældste søn er draget bort og formodet død, og hans lille datter kan han knap kigge på, uden at mindes moderen. Det er op til Moirin at prøve og skabe en smule stabilitet i familien, men hendes skæbne kalder hende fortsat væk, hen over åbne have, til et ukendt og farligt land mod vest. Hvis hun fejler, vil ikke blot hun selv, men også hele Terre d’ange, lide.

”Reluctantly, I released my father.
He turned to Bao. “Keep her safe?”
Bao clasped one hand over his fist, bowing in the Ch’in manner. “It is my life’s mission, Brother Phanuel.”
And then there was nothing left to say, nothing left to do but board the ship. Another ship, another journey.”
Citat fra Naamah’s Blessing side 214-215

Da Moirin følger sin skæbne hen over det enorme hav, ved hun, at der er en chance for, at hun ikke vil komme levende tilbage. Den unge prins forsvandt under en ekspedition, og det er nu hendes opgave at følge i hans fodspor, i håb om, at finde ham i live. Men andre farer lurer, og Moirin fornemmer, at hendes skæbne ikke blot er at finde den unge prins og bringe ham sikkert hjem. En gammel fjende venter hende på den anden side af havet, og inden hendes rejse er over, må hun stå ansigt til ansigt med ham, og prøve at hjælpe ham ud af problemer, som hun for flere år siden var med til at sætte ham i. Men vil hun overleve dette møde, eller vil hendes skæbne blive hendes død?

***

Dette er tredje og sidste bog i Jacqueline Careys Moirin trilogi, og sikke en afslutning det er. Jeg er simpelthen så ked af, at hun ikke skriver flere bøger om den skønne Moirin og hendes bad boy Bao, og jeg har desuden hørt rygter om, at dette måske er den sidste bog hun skriver om dette skønne univers – jeg er næsten grædefærdig ved tanken. Endnu har jeg dog mange af hendes andre bøger til gode, så jeg løber ikke tør lige foreløbig, men denne serie er af den slags, som man ville ønske blev ved, og ved, og ved…

I første bog fulgte vi Moirin da hun begav sig ud i verden, som en ung og usikker pige. Det var utroligt spændende at høre hvordan hun opfattede de simpleste ting, såsom påklædning, mad, at tage bad i varmt vand m.m., og selvom hun i tredje bog er blevet langt mere erfaren, og derfor ikke skræmmes eller forundres helt så let, er det skam ikke mindre spændende. Nu ser vi bare verden gennem en moden kvindes øjne, men hun har fortsat de lidt mere primitive grund-synspunkter, som er i total modsætning til den luksus hun omgives af.

Da universet er baseret på samme kort som vi kender det fra vores egen verden (bare med andre navne), kan man sige, at hun i første bog rejser til det der hos os er Frankrig (Terre d’ange), og i anden bog tager hun den lange rejse til Kina (Ch’in) og videre ind i Mongoliet (Tartar terretory). Også historiens gang minder lidt om vores egen, så i denne tredje bog, fører hendes skæbne hende over det store hav, til det vi kender som Amerika, men som i dette univers, endnu er et ukendt territorium med barbarer og farer om ethvert hjørne.

Historien er fuld af spænding, og hele tiden sker der noget nyt. Desuden kom en af drejningerne i historien fuldkommen bag på mig, og en af de gamle fjender får en meget fremtrædende rolle – ihh hvor jeg elsker at hade denne person, og jeg var helt vild med, at denne person fik så dominerende en rolle i denne bog.

Hvis jeg skal give en eneste kritik af denne serie, er det, at Moirin er lidt for heldig. Hun kommer ud i nogle skidte situationer, men hun finder altid magtfulde (og gerne betydningsfulde) mennesker der støtter op omkring hende, og hjælper hende på vej. Det kan godt blive lidt trættende i længden. Men det er så også det eneste.

Jeg kan ikke anbefale denne serie, eller denne forfatter nok, og jeg håber, at der med tiden er andre, som vil gribe en af hendes bøger, og som forhåbentligt, vil blive lige så glad for skrivestilen og universet, som jeg er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s