Naamah’s Curse af Jacqueline Carey

Titel: Naamah’s Curse
Forfatter: Jacqueline Carey
Serie: The Moirin trilogy #2
Genre: Fantasy, Romance
Udgivelse: 2010
Læst i år: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 567
Forlag: Gollancz
ISBN13: 9780575093607
Kilde: Købt


Moirin er langt fra sit hjemland, og selvom hun af hele sit hjerte længes efter at vende hjem, er der noget hun må gøre først. Bao er rejst fra hende, og med sig bærer han halvdelen af hendes diadh-anam, hendes sjæl, som hun måtte give ham så han kunne leve. Så længe de lever er de bundet til hinanden, både igennem deres delte diadh-anam og gennem den kærlighed de har til hinanden. Bao har svært ved at finde ud af hvad han skal, om han virkelig elsker Moirin, eller om det skyldes den del af hendes diadh-anam han bærer i sig, og derfor er han draget væk, men Moirin beslutter sig for at tage efter ham, og en gang for alle, finde ud af hvad de skal gøre.

”So I let him go.
And I waited for him to come back to me. All the while I travelled Ch’in and served as the Emperor’s swallower-of-memories, I waited for Bao. The Imperial entourage returned in triumph to Shuntian, where I waited for Bao. In the gardens of the Celestial City, I listened to Poetry with the Princess and waited for Bao.
He didn’t come.
Instead, I sensed him moving farther away from me, carrying the twinned flame of my diadh-anam inside him.”

“If Bao would not come to me, I Would go find him.
At least, I hoped so.”
Citater fra Naamah’s curse side 6 og 7

På sin rejse må hun ind i Tarternes land, hvor folket er kendt for at være voldelige og krigeriske, men hvor hun forventede at finde barbarer, finder hun noget andet – noget, som vil blive hendes redning og en stor hjælp på hendes videre rejse. Foran hende lurer dog mange farer, og hun må grueligt meget igennem, inden hun når sit mål, men vil alle hendes anstrengelser være forgæves?

***

Fra jeg færdiggjorde første bog i denne serie, til jeg (endelig) kom i gang med anden bog, gik der utroligt lang tid, hvilket jeg kunne sparke mig selv over skinnebenet for, for uhhhh hvor jeg elskede første bog. Jacqueline Carey er en af mine absolutte ynglingsforfattere, og endnu engang har jeg fået bekræftet, hvorfor netop dette er tilfældet – denne anden bog i serien, er helt igennem fantastisk, præcis som første bog.

Jacqueline Careys univers er så fantastisk gennemarbejdet og så utroligt komplekst, at det aldrig bliver kedeligt at læse om. Hun har virkelig styr på sit stof, og alt ned til mindste detalje er på plads, så det virker bare så perfekt alt sammen. Som jeg skrev i Naamahs kiss, er hendes univers baseret på verden som vi kender den, og mange ting – religioner, tøj, levemåder m.m. – er hentet herfra. Det er nok en af de ting som er med til at gøre, at det er så meget nemmere og leve sig ind i historien og personerne.

Vores hovedperson kommer endnu engang længere væk fra sit hjemland, og hendes rejse bringer hende ud på nye farer. Endnu engang må hun stå ansigt til ansigt med alverdens svære beslutninger – og også indvendige konflikter truer med at føre hende væk fra hendes skæbne, hendes elskede, og hendes gudinde; selveste bjørnegudinden Maghuin Dhonn. Som eneste minus ved denne bog er dog, at man dog aldrig for alvor i tvivl om hvilken vej hun vil vælge til sidst. Baos liv afhænger af hendes valg, og kun ved at følge sin skæbne, har hun en chance for at redde ham.

Der er mange gode budskaber i denne bog, såsom at lære at acceptere og leve med sig selv og sine fejl, samt at tilgive andre deres fejl og finde en måde at blive stærkere på sammen. Desuden er der en del mindre magi med denne gang, men det gør nu ikke så meget, da der sker så meget andet, at man som sådan ikke kommer til at savne det. Af frygt for at afsløre for meget, vil jeg dog side, at der er en årsag til, at det magiske element er en smule dæmpet.

Jeg kan ikke sige så meget andet, end at dette er endnu en fantastisk bog fra en kanon forfatter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s