Kejserens hemmelighed af Kit A. Rasmussen

Titel: Kejserens hemmelighed
Forfatter: Kit A. Rasmussen
Serie: William og Athena #1
Genre: Ungdomsbog (for de yngste)
Udgivelse: 2011
Læst på: dansk
Sider: 155
Forlag: Høst & Søn
ISBN13: 9788763818179

***

Athena og hendes far tager til Kina og med sig har de den unge dreng William. William vil virkelig gerne være arkæolog, så denne rejse er alt hvad han nogensinde kunne drømme om, og han er helt oppe at køre, til stor irritation for Athena der er vokset op med diverse udgravninger, og helst ville være blevet hjemme.

”Hvad er der, vi skal på den udgravning?” Det er næsten for meget. Ikke bare var han, William, i Kina, men han skulle også ud på en vaskeægte, super spændende, helt og aldeles heftig arkæologisk udgravning.
”Jeg ved det faktisk ikke. Chris sagde bare, at de var i gang med at udgrave Ming-kejseren Jiajings grav og havde brug for min hjælp. Og at det var et spændende mysterium.”
Et smil vældede frem på Williams læber. Et mysterium. Et spændende mysterium!”
Citat fra Kejserens hemmelighed side 12

Athenas far skal hjælpe nogle arkæologer med, at løse et mysterium omkring nogle lig, i kejser Jiajings grav, for hvor der kun burde være ét lig, finder de pludselig to. De finder hurtigt ud af, at der er noget ganske særligt ved netop denne grav, for en skjult dør og en regn af pile, er blot en af mange farer de må igennem i denne æld gamle grav. Men hvad skjuler der sig i graven, og hvem har ellers en interesse i at afsløre, eller ødelægge, den hemmelighed som graven skjuler?

***

Man kan tydeligt fornemme, at der er lagt meget vægt på, at få bogen skrevet i et ungdommeligt sprog, og selvom det for det meste virker ret godt, blev det ind imellem en smule for meget. Bandeord, og ord som ”skide voldspsykopater” fylder en tand for meget, og det blev en smule irriterende med de konstante slang, bandeord og skældsord generelt. Desuden er vores kvindelige hovedperson Athena en rigtigt sur mokke, mens vores mandlige hovedperson William er lidt for lykkelig.

Bogen er til gengæld ret godt skrevet, og selvom den kun er på lige over de 150 sider, er det ikke fordi der mangler spænding eller handling, for det er der masser af. Det er en bog for de yngre, det er der ingen tvivl om, og den er velegnet til dem, som søger en bog uden alt det magiske pjat, eller til dem som har brug for en pause fra vampyrer og varulve. Indtil videre er der i hvert fald ikke noget magisk element, kun spænding – det er en krimi for de unge.

Rejsen er dog kun lige begyndt, og jeg håber at få læst den næste på et tidspunkt. Måske den videre rejse vil afsløre en sødere Athena og en lidt roligere William, samt selvfølgelig en masse mysterier – næste tur går i hvert fald til Egypten hvor det næste store mysterium skal løses.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s