Barden Beedles Eventyr af J. K. Rowling

Titel: Barden Beedles Eventyr
Forfatter: J. K. Rowling
Serie: Enkeltstående
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2007
Læst på: dansk
Sider: 107
Forlag: Gyldendal
ISBN13: 9788702074949

***

Barden beedles eventyr er en magisk klassiker fra troldmandsverdenen, med fem små søde historier til troldmandsbørn, samt Albus Dumblesdores egne noter efter hver historie.

Bogen indeholder fem historier: ”Eventyret om de tre brødre” som vi kender fra filmen og bøgerne, ”Troldmanden og hoppegryden” som omhandler en troldmand der straffes for ikke at ville hjælpe byens beboere, ”Livslykkens kilde” som handler om, at vi er vores egen kilde til et lykkeligt liv, ”Den hårhjertede heksemester” som handler om at det er godt at kunne føle, også selvom det ind imellem gør ondt, og sidst men ikke mindst ”Hare hop og skvadderstubben” som også ganske kort nævnes i bogen og filmene.

***

Som Harry Potter fan er Barden Beedles eventyr et must-read, det er det virkelig, men forventer man noget på linje med Harry Potter bøgerne, bliver man skuffet. Man skal tage det for hvad det er, en kort bog med små evetyrshistorier, beregnet for unge troldmænd og hekse – ligesom vores historier om Robin Hood, Tornerose m.m.

Bogen i sig selv er ret lille, men den er super fint illustreret og alt omkring den giver en hyggelig fornemmelse. Selve historierne er mindst lige så søde, meget kortere end jeg havde regnet med, men med de typiske emner om at gøre hvad der er rigtigt – og selvfølgelig går det galt hvis man er selvisk of ikke vil hjælpe andre. Med andre ord – typiske eventyrs-historier for de små.

Jeg kan faktisk forestille mig, at det er sådan nogle historier jeg selv engang vil læse højt for mine børn, og jeg læser dem gerne igen og igen. Historien om Mutter hop var min ynglings, og selvfølgelig lagde jeg også specielt mærke til historien om de tre brødre, da det jo er den som er med i Harry Potter filmen/bøgerne.

Hele bogen igennem har Dumbledore skrevet egne noter efter hver eneste historie, og selvom det var ret sjovt at læse, var det ikke et must. Det føltes lidt som at sidde på skolebænken og analysere en historie, bare med den detalje, at der var nogle sjove fakta fra den magiske verden imellem.

Alt i alt er dette en sød lille bog, som bare må være en del af Harry Potter samlingen, hvis man er fan, men der er ikke til mere end et par timers læsning og jeg er efterladt med en lidt trist følelse af, at ville have mere – mere Harry Potter, mere info om universet, mere mere mere.

Den fedeste detalje ved denne bog er, at ved at købe den, støtter man CHLG organisationen, så de kan give børn på institutioner chancen for at få et anstændigt og sundt liv, så foruden at det er godt læsestof, og en must-have til reolen, støtter man samtidig en organisation med et godt formål. Det er da win win!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s