The dead girls dance af Rachel Caine

Titel: The dead girls dance
Forfatter: Rachel Caine
Serie: Morganville vampires #2
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2007
Læst i år: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 380
Forlag: Allison & Busby
ISBN13: 9780749079864
Kilde: Købt


Shanes far er kommet til byen, og det bringer de fire venner i alvorlig fare. Shanes far er nemlig fuldt opsat på at udrydde alle vampyrerne, og alle som hjælper dem. Ingen kan vide sig sikre, ikke engang almindelige mennesker, for Shanes far skyer ingen midler når det gælder udryddelsen af vampyrerne, og ethvert tab på vejen mod befrielsen, er et tragisk men accepteret onde.

Shane er splittet mellem sin far og sine venner, og da han tages til fange af vampyrerne og dømmes til døden for forbrydelser hans far har været skyld i, er det op til Claire og hendes nye venner, at bevise hans uskyld. Men kan de nå det i tide, eller vil Shane blive brændt levende? Vil hans far hjælpe, eller er Shane blot endnu et offer på vejen mod en by fri for vampyrerne?

”I didn’t like the son of a bitch, but I didn’t hurt him, and I didn’t kill him. That was already done when I got there.” Shane laughed, but it sounded forced. ”Just my luck, huh? Charging of to be the hero, I get to be the villain instead.”
“Your dad –“
He nodded. “Dad’ll get us out. Don’t worry Claire. It’ll be OK.”
But the way he said it, she knew he didn’t believe it, either.
Citat fra The Dead girls Dance side 186

***

Som mange andre har pointeret, lægger denne bog ikke ud med en kort gennemgang af hvad der skete i forrige bog, men hvis man bare læser dem umiddelbart efter hinanden (eller har en god hukommelse), vil jeg umiddelbart ikke mene, at dette er noget problem – desuden sluttede forrige bog et seriøst spændende sted, så for mig var det ufatteligt svært ikke straks at gribe den næste bog og få fortsættelsen.

Tempoet er lidt langsommere i denne bog, end det var i første bog, men egentligt syntes jeg det er ganske fint. Der sker trods alt stadig en del, og vi lærer en smule mere om Morganville, vampyrerne og alle de mange regler, så alt i alt syntes jeg, at det er mindst lige så godt læsestof som første bog.

Slutningen i denne bog er ikke i nærheden af så stor en cliff-hanger som i forrige bog, hvilket for mig betød, at det ikke var et must, straks at komme i gang med tredje bog i serien – der kommer ligesom en pæn afslutning på bogen, selvom der selvfølgelig stadig er et element af uopklarede mysterier.

Mysterier er der nok af, og de fire venner bliver udsat for lidt af hvert. De må kæmpe en hård kamp i et forsøg på at redde den enes liv, og der er hele tiden blokader og uventede drejninger. Vidunderligt. Til gengæld er der nogle af tingene som kommer lidt for let til dem. Uden at sige for meget, vil jeg afsløre, at den ene af vennerne oplever en ret voldsom forandring, og desværre medfører dette ikke rigtigt hverken komplikationer eller store dramaer – men måske det kommer i næste bog(?), man kan i hvert fald have lov at håbe.

3 thoughts on “The dead girls dance af Rachel Caine

    • Nej, desværre ikke endnu. =(
      Den første er jo mere eller mindre kun lige udkommet, så der går desværre nok lidt tid, men heldigvis er det Tellerup der udgiver dem, og de plejer ikke at lade der gå for længe mellem udgivelser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s