The false princess af Eilis O’Neal

Titel: The False Princess
Forfatter: Eilis O’Neal
Serie: –
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 319
Forlag: Egmont
ISBN13: 9781606840795

***

Nalia, prinsesse og arving til Thorvaldors trone, har levet et beskyttet liv ved hoffet, men alt ændrer sig, da hun kort efter sin 16 års fødselsdag erfarer, at hun er en falsk prinsesse – en stand-in for den sande prinsesse Nalia, som er blevet gemt af vejen for hendes egen sikkerheds skyld.

”The light from the windows pressed against me, as bright and sharp as diamonds. I am alone, I thought as I gazed around the hall. All of this, all my life, it was a dream. And it is ending.
“What is my name?” I asked.
For the first time the queen stirred, raising her head to look at me. “Sinda,” she said, her voice thin. “He said your name was Sinda.” ”
Citat fra The false princess side 16

Sinda, som hun nu bliver kendt som, flytter ind hos hendes eneste overlevende slægtning, hvor hun nu skal lære hvad det vil sige at leve et helt normalt liv. Men det er langt fra så nemt som det lyder. Ingen af de færdigheder hun har lært ved hoffet er til gavn for hende i hendes nye liv, og hver dag er en kamp at komme igennem – indtil hun pludselig opdager at hun har magiske evner. Hendes magi har længe været undertrykt, og er nu ikke blot farlig for hende selv men også hendes omgivelser. Sinda må lære at kontrollere sin magi, men hvordan skal hun nogensinde komme ind på en skole, hvor kun de velhavende og betydningsfulde har adgang?

Sinda vender tilbage til byen, og til en ung fyr som nægter at opgive deres venskab. Men hun vender også tilbage til en verden fyldt med hemmeligheder og intriger, og erfarer at hun og hun alene, kan afsløre den største hemmelighed af dem alle – en hemmelighed, som vil ændre Thorvaldors historie for evigt.

***

Dette er endnu en bog til min 2011 debut author challange, og endnu engang blev jeg mødt af en fantastisk debuterende forfatter.

Vores hovedperson irriterede mig til start – meget endda. Hun var alt for accepterende og var overraskende loyal og forstående overfor kongehuset (når man tænker på at de brugte hende som en dukke, hvis nu nogen skulle have held med at dræbe ”prinsessen”), og jeg kunne slet ikke følge den måde hun reagerede på. Jeg forventede vrede, had, banden og svovlen, men nej, det var der intet af, bare stille accept og et lidt halvhjertet forsøg på at skabe sig et liv.

Det blev dog langt bedre hen af vejen – ikke fordi hun blev mere vred eller lignende, men mere fordi jeg begyndte at forstå hendes personlighed (og den er absolut ikke til vredesudbrud og had). Med andre ord lærte jeg at acceptere hendes manglende følelser, og det gjorde da også at jeg kunne koncentrere mig mere om den skønne handling og det helt fantastiske univers det hele er bygget op omkring.

Jeg elsker at man har sådan en prinsesse historie, med en hovedperson der viser sig at have magiske evner. Eneste minus er, at hun ind imellem kommer lidt for let til tingene, men på den anden side, bliver de bare sværere i sidste ende, så det er til at leve med.

Historien er vildt god, og der er masser af skønne twists og overraskelser hen af vejen. Jeg er vildt ked af, at der ikke umiddelbart er planlagt en fortsættelse til denne bog, for jeg ville meget gerne se hvordan vores hovedpersons og prinsessens forhold udvikler sig, for slet ikke at snakke om forholdet mellem vores hovedperson og en bestemt ung fyr – ingen afsløringer her hvem af de unge fyre det er der er tale om, for det ville jo ødelægge noget af spændingen. =)

2 thoughts on “The false princess af Eilis O’Neal

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s