Timeless af Alexandra Monir

Titel: Timeless
Forfatter: Alexandra Monir
Serie: Timeless #1
Genre: Paranormal romance
Udgivelse: 2011
Læst på: engelsk
Sider: 290
Forlag: Delacorte Press
ISBN13: 9780385738385

***

What if the person you’re meant to be with, lives in another time?

Da Micheles mor dør I en bilulykke, tvinges Michele til at flytte til New York, for at bo hos sine kendte og yderst velhavende bedsteforældre, som hun aldrig før har mødt. Michele er ikke vandt til at leve et liv i luksus, og hun har svært ved at vænne sig til sit nye liv, og de forventninger alle har til hende om hvem hun bør være, hvad hun bør gøre, og hvem hun bør omgås.

Blandt hendes mors ting finder hun en mystisk nøgle som virker bekendt. Ved et uheld kommer nøglen i kontakt med en gammel dagbog, og pludselig befinder Michele sig i en helt anden tid – nemlig fortiden. Her møder hun en ung dreng, som hun før kun har drømt om, og som hun straks forelsker sig i, men hvorfor hun drømmer om en fyr fra fortiden, som hun aldrig har hørt om, er en gåde for hende.

”There was something strangely familiar about him, from his tall, broad-shouldered body to his thick dark hair, to the slow curve of his smile as he looked down at the beauty on his arm. Where had Michele seen him before?
He turned toward her, and that was when Michele saw that behind the mask was a sparkling deep blue. Sapphire eyes. His eyes … the boy from her dream.”
Citat fra Timeless side 90

***

Dette er en af de bøger som jeg har valgt at læse i forbindelse med 2011 debut author challengen som The story siren holder, og indtil videre, har jeg haft nogle fantastiske læseoplevelser fra debut forfattere i dette år. Desværre er denne bog ikke blandt dem.

Bagsideteksten lød super spændende, men desværre var det sådan en bog, som jeg virkelig måtte kæmpe mig igennem – i hvert fald første halvdel af bogen. Hen mod slutningen begyndte der dog at ske noget, og jeg kan vist roligt sige, at det er de sidste 100 sider som redder bogen.

På den negative side kan nævnes, at der gennem bogen er nogle ret store irritationsmomenter. For eksempel tænker vores hovedperson slet ikke over konsekvenserne ved at rejse tilbage i tiden og ændre historiens gang, ikke før et godt stykke inde i bogen, hvor tingene så småt begynder at gå galt – og selv der kaster hun sig bare hovedkulds tilbage i tiden, i et desperat forsøg på at rette en smule op på skaden.

Kærligheden mellem vores hovedperson og den mystiske dreng fra fortiden føles desuden en smule flad og uægte. Hun har kun set ham i sine drømme, men da de endelig mødes, føler de at de har kendt hinanden i evigheder, og de kan ikke slippe hinanden igen. Der bliver ikke brugt ekstremt meget tid på at de kan lære hinanden at kende, og det føles bare som om der burde ligger mere bag.

De sidste 100 sider, samt slutningen, er dog noget som trækker i den positive retning. Jeg sad og græd mod slutningen, for på trods af alle bogens ulemper, var det alligevel lykkedes den at komme under huden på mig.
Fortsættelsen er klart en som jeg skal læse, for bogen slutter på et helt fantastisk tidspunkt, og så kan jeg jo bare håbe, at toeren bliver bedre end etteren.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s