Sisters Red af Jackson Pearce

Titel: Sisters Red
Forfatter: Jackson Pearce
Serie: Enkeltstående
Genre: Paranormal Romance, Fairytale retelling
Udgivelse: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 324
Forlag: Little Brown
ISBN13: 9780316068680

***

For de fleste er varulve blot et væsen i en skræmmehistorie, et mareridt som ikke eksisterer, men for de to søstre Rosie og Scarlett, er varulve ret så virkelige. Disse bæster er ikke blot skræmmende, de er også dødsensfarlige og deres foretrukne bytte, er unge uanende piger, som lader sig lokke af deres charmerende menneskelige ydre, men som dør en grusom og smertefuld død når ulven tager over.

“The screaming makes me jump to my feet, even though I know I can’t help her.
It’s a girl, her age difficult to tell through her sobs and pleas. She screams again. I throw myself against the metal door, gagging from horror.
Please, please. I’ll do anything you want. I won’t tell anyone what you are,” she beggs, her words almost impossible to understand through her tears, I hear the crunching, cracking sounds of wolves transforming. I can practically see the horrible grins on their too-wide mouths.
“Please,” she chokes.
When they attack her, I scream until my voice is hoarse so I don’t have to hear the shredding sounds”
Citat fra Sisters red side 281

Scarlett reddede sin søsters liv da de blev angrebet som små, og nu lever hun for at jage. Rosie derimod drømmer om at få et liv, en hobby, endda måske en kæreste, men hvordan kan hun tillade sig disse luksuriøse tanker, når unge piger derude myrdes brutalt, og hun måske kunne have forhindret det?
Noget er under opsejling, ulvene er begyndt at rykke på sig, og Rosie og Scarlett ved, at det er nu de må slå til. Sammen med deres gode ven Silas tager de ind til storbyen, hvor ulvene har deres jagtmarker, i et forsøg på at gøre et ordentligt indhug i bestanden. Men vil det lykkes dem?

***

Mange episoder i denne bog fik mig til at tænke på den lille rødhætte, og ved at søge lidt på bogen fandt jeg da også ud af, at forfatteren har brugt netop dette eventyr, som inspiration til denne bog.

Kapitlerne skifter mellem de to hovedpersoner Rosie og Scarlett. Disse to unge piger er søskende, med Rosie som den yngste, og på trods af de store ligheder der ind imellem er mellem dem, er de også vidt forskellige. Scarlett er den sværeste at relatere til, da hendes trang til jagt grænser til en reel besættelse. Hun er den arrede søster, for hvem jagten er hendes liv, og hun føler en stærk trang til at beskytte sin lillesøster mod alt ondt. Rosie derimod lider under storesøsterens beskytterinstinkt. Hun har ikke samme trang til at jage, hun vil utroligt gerne have mere ud af sit liv, men samtidig skylder hun sin storesøster sit liv, og hun vil gøre næsten hvad som helst for at leve op til storesøsteren og bevise sit værd som jæger.
Der dukker hurtigt et fantastisk trekantsdrama op i denne bog – ikke det typiske som man er vandt til, med en pige og to fyre, men denne gang mellem en fyr og de to søstre. Rosie forelsker sig vildt i søsterens makker, men vil hun nogensinde kunne gøre noget ved denne kærlighed, eller må hun begrave den dybt i sig selv?

Denne bog er ikke kun en historie om kærlighed og varulve, men også en historie om to søskendes forhold, og hvordan dette forhold påvirkes jo ældre de bliver. Det er en historie om at lære at give slip, om at lære at leve sit liv, og om at acceptere og tilgive hinanden. Desuden er dette ikke en af de der historier med unge møer som skal reddes – i denne bog møder vi viljestærke og dødsensfarlige kriger-tøser, som ikke er bange for blå mærker og brækkede knogler når de kaster sig ud i kampens hede. I love it!

Bogen har sine forudsigelige elementer, og nogle af de helt store twists havde jeg gættet længe før bogen nåede til selve afsløringen, men det gjorde på sin vis ikke spor. Bogen er så velskrevet, at man ikke kan lade være at fascineres, sukke dybt, grine og tude med personerne, så jeg lagde egentligt aldrig mærke til nogen form for irritation over forudsigeligheden i denne bog.
Dette er klart en bog jeg vil anbefale til alle derude som er til kamp, selvstændige stærke heltinder og et twist af kærlighed.

One thought on “Sisters Red af Jackson Pearce

  1. Den lyder god 🙂 Måske skal jeg kikke på den en dag.

    Men jeg er blevet færdig med Natskygger nu 😀 Hold da op hvor var den god!!!
    De sidste 50 sider sad jeg bare limet til bogen! Den var vildt go. Ved du hvornår Wolfbane udkommer på Dansk?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s