Silver Phoenix af Cindy Pon

Titel: Silver Phoenix
Forfatter: Cindy Pon
Serie: Kingdom of Xia #1
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2009
Læst på: engelsk
Sider: 338
Forlag: Greenwillow Books
ISBN13: 9780061730214

***

Ai Ling er både lettet og dybt ulykkelig over, at ingen vil have hende. Lettet, fordi hun ikke helt ved hvad hun skal syntes om det at blive gift med en ukendt ung mand af god familie, og ulykkelig, på grund af den vanære hun bringer over sin familie ved ikke at være blevet fundet værdig nok af de unge mænds familier.
Ai Lings far drager til Paladset i et forsøg på at snakke med kejseren, men da han ikke vender tilbage, ved hun, at noget er helt galt. Hun beslutter sig derfor for, at drage ud og finde ham, koste det hvad det vil.

På sin rejse møder hun Chen Yong, en ung mand af blandet blod, som også selv er ude på lidt af et eventyr, og da det viser sig at de begge skal i samme retning, tilbyder han hende sin hjælp – en hjælp hun tager gladelig imod. Men er hans hjælp mon det eneste han tilbyder?
På sin vej møder hun den ene dæmon efter den anden, og hurtigt går det op for hende, at nogen eller noget desperat forsøger at komme hende til livs.

”The slithering forms, all murmuring in their disapproval in some ancient tongue, shifted in the abyss around her. But Ai Ling understood. Selfish. Ungrateful. Useless. She wanted to tear off her ears, gouge out her eyes, anything that would stop the voices inside her head.
And your father. He loved you so well. A useless daughter. Your father said you were special. Your father lied. The last word seemed to snicker and shriek. It tore through her mind, reverberated in her skull, and echoed into infinity.”
Citat fra Silver Phoenix side 40

***

Cindy Pons bog Silver Phoenix har, hvis I spørger mig, en af de absolut smukkeste forsider jeg længe har set. Af den årsag at denne forside dog ikke sælger bogen særligt godt, kan vi i fremtiden forvente os en anden, mere dyster, og mere tidsbevidst, forside til denne bogs paperback udgave. Ærgeligt hvis I spørger mig.

Bogens resume lød helt fantastisk spændende, men Cindy Pon har virkelig sluppet fantastien løs og trukket på gamle kinesiske sagn og legender, så selve bogen viste sig at være noget mere fantasifuld end jeg havde forventet. Vi møder både dæmoner, drager, sjælespisere med tre bryster, flyvende vogne, en race af enarmede mænd, gudinder, udødelige og meget meget mere – og selvom det er sjovt at læse om, sker der til tider, en tand for meget for min smag.

Vores hovedperson Ai Ling og hendes rejsekammerat Chen Yong bliver aldrig særligt længe nogen steder, så vi når som læser aldrig rigtigt at fordybe os i de fantastiske og spændende steder der besøges i bogen. Dette er ret ærgerligt, for Cindy Pon har skabt et univers med mulighed for masser af dybde, og jeg er sikker på at dette univers har langt mere at byde på end hvad vi umiddelbart bliver præsenteret for.

Ai Ling har desuden en længere række evner, som hun ikke selv kender til, men som begynder at dukke op hen af vejen i historien. Det er utroligt spændende, for som fantasy læser, siger jeg aldrig nej tak til lidt mere magi, men den måde det hele er opbygget på, gør desværre også at netop dette element er med til at gøre historien mere kedelig. Uanset hvilken situation vores hovedperson og hendes kammerat havner I, redder hun dem altid, og har hun ikke allerede evnerne til dette, dukker der pludselig en ny en op ud af den blå luft. Det er ren magi, men desværre af den kedelige slags.

På trods af alt det dårlige, er det dog et spændende univers. Det er godt opbygget, der er lagt utroligt meget i det, og det indeholder alt hvad hjertet begærer. Det er en udmærket historie, den er farverig og magisk, og den er et forsøg værd hvis man er til drager og dæmoner, kombineret med en ung piges ihærdige kamp efter at finde sin far.

4 thoughts on “Silver Phoenix af Cindy Pon

  • Jeg syntes man skal give den et forsøg, hvis man er til fantasy, og hvis man, som jeg selv, syntes at gamle kinesiske sagn og legender m.m. er spændende. Det er jo noget af det mest fantastiske ved bogen, at du fuldt ud befinder dig i et land der er så langt fra alt hvad vi kender her i norden. Hehe.

   Man skal dog ikke have for høje forventninger mht. hvad der sker. Som sagt, er der mange mirakuløse redninger, og der er ikke brugt alt for meget tid hver sted, så man er hele tiden på farten, og når aldrig rigtigt at nyde tingene.

 1. Hmmm. Det lyder ikke godt i mine ører, at Ai Ling ikke har begrænsninger på sin magi og der hele tiden bliver opfundet noget nyt, så hun kan komme uden problemerne. :/ Men det er stadig en bog jeg vil læse. Det lyder dejligt med flotte omgivelser. 😀

  • Nope, det er ikke helt godt. På sin vis skuffede denne bog, men på sin vis var den også kanon god – derfor den det ene øjeblik rosende, og det næste øjeblik kritiserende anmeldelse.

   Er spændt på at se hvad du syntes når du engang får læst den!

   Hvad syntes du forresten om det nye cover til første bog? Og coveret til anden bog?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s