Lyset i dine øjne af Margit Sandemo

Titel: Lyset i dine øjne
Forfatter: Margit Sandemo
Serie: Heksemesteren #2
Genre: Fantasy, Undgomsbog
Udgivelse: 2010
Læst på: dansk
Sider: 236
Forlag: Jentas
ISBN13: 9788776771966

***

Tiril er flygtet fra to mænd som ønsker at dræbe hende. Ved et uheld strander hun på en lille ø, hvor en ensom ældre kvinde holder til, og Tiril flytter ind hos kvinden. Hun begynder stille og roligt at blive sig selv igen, og så længe hun befinder sig på øen, føler hun sig i sikkerhed. I mellemtiden er Erling ude af sig selv af bekymring. Hvad der er sket med Tiril ved han ikke, men han formoder at hun endnu er i live, eftersom de to mystiske mænd fortsat snuser rundt og forsøger at finde hende.

”Erling Müller stod ved vinduet i sit kontor og så ud over havnen.
Hans tanker kredsede som sædvanlig om Tirils forsvinden. I dage og uger havde han ledt efter hende, men hun var som sunket i jorden.
Alligevel troede han ikke, at hun var død. For han var ikke den eneste, som ledte efter hende. De to mænd gjorde det også.”
Citat fra Lyset i dine øjne side 26

Móri er ankommet til Island, hvor hans plan er at mane den sidste af de tre store trolddomsbøger frem fra dets skjulested. Men han er ikke alene om sine drømme, og en anden ung heksemester truer med at ødelægge hans planer. Hvor langt har Móri tænkt sig at gå, for at blive den alder stærkeste af dem alle?

***

Personligt havde jeg nemmere ved Tiril i denne bog, for selvom hun stadig er alt for god, er det som om der er lagt en dæmper på det – ikke meget, men nok til, at det er til at leve med. Erling og Móri er til gengæld fantastiske personer begge to, og specielt Móri begynder at åbne op i denne bog, og viser os læsere en smule mere af den person, som gemmer sig bag de mystiske mørke øjne.

Bogen indeholder desuden et helt fantastisk budskab, som er både hårdt og ubarmhjertigt, men som også påvirkede mig som læser ret meget. Det er Móri, der i sin iver efter at blive alle tiders største heksemester, får væsner fra et andet eksistensplan som sine læremestre – det er ikke nogle han selv har bedt om, og det er ikke en behagelig oplevelse, men det er den pris han må betale for de hemmeligheder han har ønsket at besidde. Disse væsner viser ham hvordan jorden er blevet påvirket, og hvordan den i fremtiden vil blive påvirket, af menneskeheden. Det er ret specielt beskrevet, og ret grotesk ind imellem, men det er anderledes og utroligt spændende.

”Du lærte at galdre, men kun næsten. Du skal få lov at lære mere her, men huske, at for hver gang du galdrer velsignelse for nogen, kalder du ulykke ned over en anden. Det bliver en af dine straffe for, at du begav dig ind på områder, du ikke beherskede.”
Citat fra Lyset i dine øjne side 146

Selvom Margit Sandemos skrivestil fortsat er hård og ret simpel, er det som om der begynder at komme en smule dybde i den – der dukker flere beskrivelser af personerne og omgivelserne op, specielt når Tiril drager til Island, og det er med til at skabe mere dybde i historien.

Slutningen er helt fantastisk, for bogen stopper ligesom det er ved at blive afsløret hvem Tiril er. Man får ikke nogle direkte afsløringer eller nærmere beskrivelser, for den detalje er gemt til næste bog, men man bliver som læser peget i en bestemt retning, og så er det jo bare at vente (u)tålmodigt på at få det hele forklaret i næsten bog.

Denne bog var i mine øjne langt bedre end den første, og jeg er ret spændt på at se, om Margit Sandemo formår at holde spændingen i de næste par bøger også. I hvert fald ser jeg meget frem til at tredje bog i Heksemester-serien, ”Når mørket falder på”, udkommer her i starten af det nye år.

One thought on “Lyset i dine øjne af Margit Sandemo

  1. Alle skal jo også starte et sted og Rom blev vel næppe bygget på én dag.

    Så længe der står ulæste bøger på hylden, er det til at overkomme, at man ikke lig ehar råd til bøger. Værre er det, hvis man ingen penge har, og også har tomme hylder.

    Det var vel nok en god idé.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s