Shiver af Maggie Stiefvater

Titel: Shiver
Forfatter: Maggie Stiefvater
Serie: Wolves of Mercy Falls #1
Genre: Fantasy, Paranormal Romance
Udgivelse: 2009
Læst på: engelsk
Sider: 390
Forlag: Scholastic Press
ISBN13: 9780545123266

***

Da Grace var lille blev hun angrebet af en gruppe ulve som lever i skovene bag hendes hjem, men en af ulvene kom hende til undsætning og redede hendes liv. Lige siden har hun holdt øje med ulvene, holdt øje med de gule øjne der betyder netop hendes ulv.
Da hun en dag kommer hjem og finder en nøgen dreng ligge såret ved hendes dør, med de samme gule øjne, er hun ikke i tvivl om at denne dreng er hendes ulv.

”My breath caught painfully in my throat as I moved still closer, hesitant. His beautiful ruff was gone, and he was naked, but I knew it was my wolf even before he opened his eyes. His pale yellow eyes, so familiar, flicked open at the sound of my approach, but he didn´t move. Red was smeared from his ear to his desperately human shoulders – deadly war paint.
I can´t tell you how I knew it was him, but I never doubted it.”
Citat fra Shiver side 60

Sam, som drengen hedder, har hele sit liv levet to liv; et som ulv når vinteren sætter ind, og et som almindelig menneske i sommertiden. Men dette er snart slut. I sig kan han mærke, at dette er sidste gang han vil være menneske, og han ønsker intet andet end at være sammen med Grace, for evigt. Sammen kæmper de en kamp mod det uundgåelige; nemlig Sams sidste forvandling fra menneske til ulv.

***

Til start havde jeg svært ved at se hvad alle syntes er så fantastisk ved denne bog – i mine øjne var den okay, men så heller ikke mere. Efter den første fjerdedel af bogen, begyndte den dog endelig at fange – så meget endda, at jeg sad og tudede, da sidste side blev vendt. Maggie Stiefvater skriver ret specielt, næsten poetisk, og det tog mig lidt tid at vænne mig til skrivestilen.

Bogens tempo er lidt langsomt, da der er utroligt mange scener som bare går ud på, at følge Grace og Sam. De bruger rigtigt meget tid på at lære hinanden at kende, og på at kæmpe mod det uundgåelige; Sams forvandling til ulv. Dog er det så godt skrevet, at det aldrig rigtigt bliver kedeligt at læse.
En anden ting er, at de mødes, og det er kærlighed ved første blik, men der er ikke rigtigt gjort plads til at deres kærlighed kan vokse så meget hen af vejen – det starter bare på toppen, og til tider virker det lidt som om man sidder og læser om et ægtepar der har været gift de sidste 30 år. Lidt øv.

Historien er delt op i to synsvinkler; Graces og Sams, og det passer helt perfekt. Det er skønt at få indsigt i hvorfor de begge gør som de gør, og hvilke tanker og overvejelser de begge har. Det er et stort plus.
Bogen er generelt meget splittet mellem det menneskelige og det dyriske; mere præcist mellem Grace og hendes hverdag med skole, lektier og pligter, og mellem Sam og ulveflokken der er hans familie, som kan løbe frit rundt i skoven og leve det vilde og uafhængige liv.
Jeg er vild med hele varulve ideen, den er ny og anderledes. Jeg kan ret godt lide at varulve i dette univers, er helt almindelige ulve (som dog stadig kan forvandle mennesker ved at bide dem), og som kun har dyriske tanker og behov. Når det er vinter og koldt forvandles de til ulve, mens de om sommeren render rundt som mennesker – efter en årrække med forvandlinger frem og tilbage fra menneske til ulv, stopper det dog, og de forbliver ulve til de dør.

Alt i alt en ret smuk bog som er skrevet lidt anderledes, og som indeholder masser af romantik. Jeg kan kun varmt anbefale den.

2 thoughts on “Shiver af Maggie Stiefvater

    • Yeps, det er en ret god bog, specielt når man tænker på at der ikke sker vildt meget, og hun skriver ret godt. =D

      Jeg er lige blevet færdig med toeren – var ikke helt lige så imponeret. Er ved at skrive en anmeldelse af den som gerne skulle komme på her en af dagene. Der manglede ligesom et eller andet. Men jeg er spændt på at se hvad tredje og sidste bog har at tilbyde. =D

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s