Once a Witch af Carolyn MacCullough

Titel: Once a Witch
Forfatter: Carolyn MacCullough
Serie: Witch #1
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2009
Læst på: engelsk
Sider: 292
Forlag: Clarion Books
ISBN13: 9780547223995

***

Alle i Tamsins familie har et Talent – en evne, som manifesterer sig i otteårs alderen. Nogle er stærkere end andre, og Tamsin er blevet spået til at blive den stærkeste af dem alle. Der er bare ét problem; Tamsins talent udvikler sig aldrig. Hele hendes liv bruger hun nu på, at være familiens sorte får, den, som ingen evner har.

” ”What is it?” my mother gasped, turning her face against the lavender-scented pillow. “Whats wrong?”
Finally, my grandmother answered, her voice full and triumphant. ”Your daughter will be one of the most powerful we have ever seen in this family. She will be ba beacon for us all.” “
Citat fra Once a Witch side 1

Tamsins søster, en af de stærkeste hekse i familien, hende, som kan det hele, og som en dag skal overtage ledelsen af familien. Den perfekte heks; den, som Tamsin var spået til at blive, og Tamsin hader det. En dag kommer en mand ind i familiens butik og forveksler Tamsin med hendes søster. Hun vil gøre næsten hvad som helst der skal til for at bevise sit værd, så hun foregiver at være den Talentfulde søster som han søger, men den opgave han sætter hende til er mildest talt umulig at udføre, uden et talent.

Hun får hjælp af en gammel ven, og opgaven fører dem tilbage i tiden, hvor en gammel hemmelighed er skjult, og med denne hemmelighed, gemmer sig også hemmeligheden om hendes sande identitet. Den genstand som hun skal finde, er langt farligere end Tamsin nogensinde kunne have forestillet sig, for ved at ændre på fortiden, påvirkes også fremtiden, og konsekvenserne er langt værre end hun kunne have forestillet sig.

”He hesitates, then says slowly, “You don´t … no idea …” He runs a hand over his mouth, stares at me. Finally he pieces together a full scentence. ”You really don´t know what you´ve done, do you?” he asks, and there is a darker, more desperate note in his voice now.”
Citat fra Once a Witch side 100

***

For at sige det som det er, så er bogen ikke lige hvad jeg havde forventet. Første halvdel af bogen var jeg ikke vildt imponeret over, men hen mod sidste halvdel, blev det bedre, og der begyndte at ske noget. Tempoet var lidt langsomt, og historien var til tider ret forvirrende – jeg vil gætte på at det er forfatterens forsøg på at få lidt spænding ind, men jeg syntes ikke helt det er lykkedes så godt.
Som læser får man kun en kort introduktion til de fleste ting, og historien virker derfor ret overfladisk og uden megen dybde. Der er ikke mange dybdegående detaljer eller beskrivelser, og det kunne jeg godt savne lidt af i denne bog. Det er desuden en ret kort bog, som er meget let læst.

Personerne havde jeg ret svært ved at relatere til. og ind imellem havde jeg specielt svært ved vores hovedperson Tamsin, men med nogle af dem blev det bedre hen mod slutningen, hvor det afsløres hvorfor de er som de er. Dog var jeg fra første øjeblik vild med Gabriel – han er en skøn og godmodig person, fyldt med en charme og en selvsikkerhed som gjorde at jeg bare ikke kunne lade være at falde for ham, og den romance der foregår mellem ham og vores hovedperson, giver da også et pust af liv til historien.

En anden positiv ting er deres evner – eller talenter som det kaldes. Jeg er vild med den måde de fungerer på, for i modsætning til for eksempel Harry Potter, er deres talent noget der varierer fra person til person og noget de kan styre som det passer dem – altså ingen hokus pokus, rim og remser eller tryllestave og des lignende.

Jeg blev aldrig fuldt ud fanget af denne bog, så den får desværre ikke den bedste karakter. Der er for lidt dybde og for meget forvirring, men på trods af det, skal jeg stadig have læst anden bog når den udkommer – slutningen gør det nemlig klart, at kampen langt fra er over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s