The Awakening af Kelley Armstrong

Titel: The Awakening
Forfatter: Kelley Armstrong
Serie: Darkest Powers #2
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2009
Læst i år: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 360
Forlag: HarperCollins
ISBN13: 9780061662768
Kilde: Købt


Chloe Saunders var en helt almindelig teenagepige, hvis største problemer var skolens snobber, faderens konstante rejser og drenge. Indtil der blev vendt op og ned på det hele.
Chloe har nu måtte erfare, at hun langt fra er almindelig. Hun er en Necromancer, en person som kan se og snakke med spøgelser, og endda vække de døde.

Chloe er et genetisk eksperiment, og hendes evner overgår langt en almindelig necromancers. På kommando ville hun kunne rejse en hær af døde og hidkalde de mest magtfulde væsner. Men hendes evner er ustabile, og hun har svært ved at styre dem.

Selv har Chloe ingen ønsker om at tilkalde de døde, eller se spøgelser, men hvad kan man stille op, når bare det at man drømmer kan sætte det hele i gang?

Den gruppe som oprindeligt skabte dem, ønsker nu at destruere eksperimentet som de mener er gået grueligt galt, og kan være til fare for samfundet. Sammen med tre andre unge, der alle er i nogenlunde samme situation som hende, flygter Chloe nu for sit liv.

“They said they killed us because we were dangerous. I didn´t believe that. I wasn´t dangerous. Bradu wasn´t dangerous. Maybe Liz and Derek, but they weren´t monsters. Derek had been willing to stay at Lyle House just so he wouldn´t hurt anyone else.
They Played God and they failed, and I think what they were really scared of wasn´t that we´d hurt people but that other supernaturals would find out what they´d done. So they killed their failures, leaving only the successes.”
Citat fra The Awakening side 108

Hvem de kan stole på ved ingen med sikkerhed – ikke engang om de kan stole på hinanden, men kun sammen har de måske en chance.

***

Så kom der lidt mere gang i historien, præcist som jeg havde håbet. Super spændende. Fangede. Lige noget for mig, og jeg slugte bogen på nul komma fem.

Vores hovedperson bliver i denne bog en tand mere moden – hun er ikke længere en beskyttet lille pige, hvis største problem er skolens snobber og faderens rejser. Chloe er ved at udvikle sig til en necromancer, og endda en stærk en af slagsen, men uden hjælp og vejledning kan tingene hurtigt løbe af sporet.

Jeg er vild med det lidt skjulte kærlighedsdrama der udspiller sig i denne bog. Godt nok startede det allerede i sidste bog, men nu udvikler det sig lidt mere, selvom det dog stadig er lidt i baggrunden og på ingen måde dominerer historien.
Selv er jeg totalt splittet, for hvem bør hun vælge? Den udadvendte, lækre Simon, som altid er sød og imødekommende og som alle syntes om? Eller den mere dystre og indelukkede Derek, som holder sin afstand, men som alligevel har en særlig og beskyttende side, og et blødt punkt for vores hovedperson?

Bogen indeholder også en overraskelse eller to, hvilket er skønt. Det er altid rart når man ikke helt har gættet hvad det hele kommer til at handle om.
En af bogens personer viser sig pludselig at være en “forræder”, mens en af de mindre karakterer fra første bog træder frem, og kommer til at fylde en del i historien.

Denne bog var præcist hvad jeg havde håbet den ville være. Super godt læsestof, som slet ikke er til at lægge fra sig igen. Jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang med tredje og sidste bog i serien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s