The Summoning af Kelley Armstrong

Titel: The Summoning
Forfatter: Kelley Armstrong
Serie: Darkest Powers #1
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2008
Læst i år: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 390
Forlag: HarperCollins
ISBN13: 9780061662690
Kilde: Købt


Chloe Saunders ønsker intet andet, end at være en helt almindelig teenager. Hun ønsker at færdiggøre skolen, få venner og måske endda møde en sød fyr eller to, men da hun pludselig begynder at se spøgelser alle steder ved hun, at hendes liv aldrig mere vil blive det samme igen.

Hendes evne til at se spøgelser giver hende en engangsbillet til et hus for unge med problemer. Her får hun hurtigt konstateret at hun lider af skizofreni, og selvom Chloe gør hvad hun kan for at acceptere denne dom, er der et eller andet der nager i baggrunden – noget, som ikke helt er som det skal være.

“But one thing was certain. I needed to know more, and if the pills were stopping me from seeing and hearing the ghosts clearly, then I had to stop taking them.”
Citat fra The Summoning side 110

Stille og roligt begynder hun at acceptere tingene som de er, og se på situationen med helt nye øjne. Noget er frygteligt galt i Lyle House hvor hun er blevet placeret, og hun er ikke ene om den konklusion. Sammen med nogle af de andre unge begynder hun at udforske, men hemmelighederne og svarene de finder, kan være langt mere skræmmende end de havde forestillet sig.

***

The Summoning er en god bog, den har levende personer, et spændende plot, uventede drejninger og masser af humor, men den mangler et eller andet. Den blev aldrig direkte kedelig, og den indeholdte nogle ganske spændende drejninger, men desværre var der for få af dem og for langt imellem dem, til at bogen rigtigt formåede at holde mig fanget.
Der er brugt utroligt meget tid på at vores hovedperson tænker over tingene, prøver at finde ud af hvad der sker, og hvad de store hemmeligheder der gemmer sig lige om hjørnet, går ud på. Man kan tydeligt mærke at dette er første bog i en serie, som endnu ikke er kommet ordentligt i gang endnu – man må jo lige have hele optakten med, og det er præcist hvad jeg tror (og håber) at denne bog omhandler: optakten.

Slutningen er dog lige noget for mig, for lige som jeg troede at jeg havde gennemskuet plottet, blev det hele vendt på hovedet. Det kom fuldstændig bag på mig, hvem det er af bogens personer, der indtager rollen som “The bad guy”, og dette var med til at gøre slutningen helt i top. Vi bliver efterladt med følgende spændende ord, og så er det bare at komme videre med historien i næste bog (don´t worry, ingen store afsløringer her):

“It was all on me this time, and to help them, I needed to do something awful.
Fingers trembling, I clutched her hoodie and took a deep breath.
“Liz? There´s something I need to tell you.” ”
Citat fra The Summoning side 390 (de sidste ord i bogen)

Jeg vil anbefale at man tager bogen for hvad den er; en ganske udmærket optakst bog, som lover et brag af en fortsættelse. Hav bog nummer to liggende parat, for med den slutning, vil man ærgre sig over at skulle vente alt for længe på fortsættelsen.

One thought on “The Summoning af Kelley Armstrong

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s