Naamah´s Kiss af Jacqueline Carey

Titel: Naamah´s Kiss
Forfatter: Jacqueline Carey
Serie: The Moirin trilogy #1
Genre: Fantasy, Romance
Udgivelse: 2009
Læst i år: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 645
Forlag: Gollancz
ISBN13: 9780575093560
Kilde: Købt


Moirin mac Fainche er vokset op i det vilde med sin mor. Hun er af Maghuin Dhonn stammen, en æld gammel stamme som tilbeder Maghuin Dhonn gudinden – bjørnegudinden. Men i sig kan hun mærke tilværelsen af flere guder, og hun må erfare, at hendes far er en D´angeline præst dedikeret til at tjene gudinden Naamah.
Da Moirin skal igennem en form for manddomsprøve, hvor gudinden måske eller måske ikke vælger hende som en af sine egne, bliver hun opmærksom på, at hendes skæbne er langt mere kringlet end hun kunne have forestillet sig.

Gudinden fører hende over havet, til Terre D´ange, hvor Moirin nu forsøger at finde sin far. Måske han og hans guder har svarene på hvori hendes skæbne ligger.

” “Whatever destiny She intends for you, you’re meant to find it on your own. And as is the way of such things, I suspect the seeking may be more important than the finding.”
“How does one go in search of a destiny?” Breidh asked in bewilderment. “Where would you even begin to look?”
“Across the sea,” I said. “That’s all I know.” ”
Citat fra Naamah’s Kiss side 96

Opvokset i naturen som hun er, må hun nu til at lære at leve bag tykke menneskeskabte mure. Hun skal lære at gå i kjoler, at gå med smykker, at tale og opføre sig som de dannede mennesker der omgiver hende i byen. Hun bliver ført direkte ind i royale kredse hvor hun er frygtet grundet hendes vilde natur, men også samtidig anset som lidt af en eksotisk blomst.

***

På en liste over mine ynglings forfattere, når Jacqueline Carey helt klart op blandt de fem bedste. Jeg forguder simpelthen hendes bøger, og denne er ingen undtagelse.

I forhold til nogle af de andre af hendes bøger, indeholder denne en del mere magi, hvilket for mig blot er med til at gøre det hele endnu bedre. Vi kommer vidt omkring i universet, og vores unge og noget uerfarne hovedperson bliver udsat for lidt af hvert. Det er meget tydeligt at forfatteren finder inspiration til religion, traditioner, folkefærd og historie fra den virkelige verden, og dette er med til at skabe et ret troværdigt univers. For eksempel er der et land, omtrent hvor Kina ligger, der i bogens univers hedder Ch´in. Dets land er styret af en kejser, som imod traditionerne har udnævnt sin datter til arving. Det kejserlige symbol er dragen, de tror på drager osv.

Bogen er desuden fyldt med saftige scener, som ikke kun vil sætte hovedpersonens tanker og følelser over styr, men også læserens.
Af frygt for at sige for meget, vil jeg nøjes med at sige, at jeg endnu ikke har oplevet en forfatter skrive så godt og så saftigt om hvad der sker bag soveværelsets lukkede døre (i dette univers dog ofte åbne døre), som Jacqueline Carey. Dette er dog også med til at gøre, at jeg ikke syntes bogen egner sig til de helt unge. Man skal have en smule forståelse for hvad det hele går ud på, og det kan være svært hvis man ikke har en vis alder.

“From top to bottom, stem to stern. Everywhere he touched me, I ached with pleasure. When he spread my thighs wide and lapped at the slack crease between them, my hips jerked clean off the bed, my fists knotting in his hair.”
Citat fra Naamah’s Kiss side 195

Der var nogle få gange hvor jeg frygtede at de seksuelle scener ville tage overhånd og blive for meget, men det blev heldigvis aldrig så galt igen så det blev direkte kedeligt eller irriterende. Desuden var der en passage hen mod slutningen af bogen, hvor det var ved at blive lige fantasifuldt nok, men det gik over igen, og ved nærmere eftertanke, hvis man er parat til at acceptere en bjørne gudinde som vejleder vores unge hovedperson, hvorfor så ikke et par dæmoner eller en drage.

Det er en fantastisk bog, som jeg varmt vil anbefale til hvem som helst der gider høre på mig (eller i dette tilfælde nok læse), så derfor skal den også have topkarakter!

One thought on “Naamah´s Kiss af Jacqueline Carey

  1. Hej Michelle.

    Vi har skrevet sammen på saxo.dk og denne anmeldelse giver mig bare SÅ meget lyst til at læse bog, thumbs up!!!

    Hilsen Rikke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s