Englen (Angelology) af Danielle Trussoni

Titel: Englen
Forfatter: Danielle Trussoni
Serie: –
Genre: Fantasy
Udgivelse: 2010
Læst på: dansk
Sider: 618
Forlag: Linhardt og Ringhof
ISBN13: 9788711438831

***

Søster Evangeline er nonne på Sankt Rose klosteret i New York. Her lever hun et fredeligt, stille og ensformigt liv med bøn og praktiske gøremål, beskyttet bag klosterets tykke mure, afskærmet fra verden.

Evangelines liv vendes dog på hovedet, da hun en dag modtager, hvad der ved første øjekast ser ud til at være, et ganske uskyldigt brev. En ung mand søger om tilladelse til at besøge biblioteket på baggrund af noget research, og selvom Evangeline ved at klosterets politik er at svare nej til sådanne anmodninger, er der noget der holder hende tilbage.

Pludselig hvirvles Evangeline ind i en verden fyldt med æld gammel historie, Angeologer, krig og mord, og vigtigst af alt: engle, dødsensfarlige og utroligt smukke engle, også kendt som Nephilimere. Disse er efterkommere af de oprindelige engle som kom til jorden. De er hybrider; halvt menneske og halvt engel, og akkurat som deres forfædre, føler de sig overlegende i forhold til menneske racen.

En brev udveksling mellem afdøde moder Innocenta og en (også afdød) rig amerikansk kvinde ved navn Abigail Rockerfeller, fører hende på sporet af en værdifuld genstand; en æld gammel genstand, som både Nephilimere og Angelologer ønsker at få fingre i. Hvilke egenskaber denne genstand besidder er ikke sikkert, men der er mange teorier herom, og ingen af disse teorier lover noget godt for menneskeheden, skulle Nephilimerne få fingre i den.

***

Danielle Trussoni skriver helt utroligt godt, men man skal være klar over, at denne bog hører til blandt de tunge drenge – både vægtmæssigt, og læsningsmæssigt. Selv i bogens danske form, måtte jeg ind imellem holde tungen lige i munden for at få det hele med, så det er ikke en man skal springe ud i, hvis man ønsker lidt let læsestof. Man skal også være forberedt på, at bogen er meget “Da Vinci” agtig, og man bliver hvirvlet ind i en historie hvori alt kan ske.

Bogen er delt op i tre afsnit, hvilket til start virker en smule irriterende. Første afsnit foregår i nutiden, mens andet afsnit er et lidt ligegyldigt, men dog ganske spændende, tilbageblik, og i tredje afsnit befinder vi os igen i nutiden. Midterafsnittet med tilbageblikket virker til start lidt ligegyldigt, da man i princippet allerede har fået alle detaljerne fortalt, men jo længere ind i det man kommer, jo mere interessant bliver det. Det skaber i hvert fald et grundlag så man bedre kan forstå hvad hele konflikten går ud på.

Det super fede ved denne bog er, at englene ikke er mytologiske væsner som måske / måske ikke eksisterer. Vi får dem serveret på et sølvfad helt fra første side, får et indblik i deres historie, deres liv, og deres (om end noget brutale) kamp for overlevelse.
Dette er ikke de blide og “gode” engle som man ofte forestiller sig, når man forestiller sig engle i forbindelse med biblen. Det er ikke guds håndlangere som søger at skabe fred og hjælpe menneskeheden. Disse engle lever i deres egen lille verden, side om side med mennesker, men alligevel på en passende afstand. De er brutale og hensynsløse, følelsesforladte og morderiske. For dem er menneskene ikke andet end ynkelige skabninger, som de kan manipulere med, misbruge og dræbe, som det passer dem.

“Han viste udmærket godt, at mennesker var underlegne og mindreværdige, og at deres lidelser var et direkte resultat af deres placering i universets orden. Det var akkurat det samme med dyr, hvis usselhed kun virkede en lille smule mere udtalt end menneskenes.”
Citat fra englen side 347

Det er svært at give denne bog en karakter, for på den ene side måtte jeg kæmpe mig igennem den, side for side, og den fangede mig aldrig fuldt ud. Men på den anden side måtte jeg alligevel hele tiden liiige se hvad der nu ville ske, for tænk nu hvis …
Trods dens til tider kedelige handling, og det faktum at den var lidt tungt læsestof, skal den dog alligevel have fire stjerner. Det kan tydeligt mærkes hvor stort et arbejde der er lagt i denne bog, historien er sammenhængende, personerne levende og det hele ender i en et brag af en slutning, der får læseren til at føle, at det hele først lige er begyndt – og så er det jo godt at der er en toer på vej.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s