Hourglass af Claudia Gray

Titel: Hourglass
Forfatter: Claudia Gray
Serie: Evernight #3
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 339
Forlag: Harper Teen
ISBN13: 9780061284410

***

Evernight Akademiet er brændt ned efter Black Cross angrebet, og Lucas og Bianca er nu i hænderne på Black Cross. Alle tror at Bianca er et almindeligt menneske, som et par vampyrer har kidnappet og opfostret, så de tager hende til sig uden videre og ønsker at gøre hende til et fuldbyrdigt medlem af Organisationen, noget, som Bianca ikke kan sige nej til uden at vække mistanke. Ingen andre end Lucas kender til hvad Bianca i virkeligheden er, og sådan skulle det også gerne forblive, for der er ingen tvivl om, at de vil slå hende ihjel på stedet, hvis hemmeligheden om hendes sande natur slipper ud.

“If anyone else in the room with us right now saw me drink blood and realized the truth, I knew exactly what would happen. They would all turn on me in an instant.
Even Dana, one of Lucas´s best friends, who was still cackling about my small victory over Eduardo. Even Kate, who credited me with saving Lucas´s life. Even Raquel, my roommate from school who had joined me in Black Cross. Every time I looked at any of them, I had to remember: They´d kill me if they knew.”
Citat fra Hourglass side 7

Bianca er desperat efter at finde ud af om alle hendes venner undslap branden i live, og hun vil gøre næsten hvad som helst for at lade hendes forældre vide, at hun er i god behold. Så på trods af alle Lucas´ advarsler, sniger hun sig væk en aften og sender en mail til sine forældre. Hvad hun ikke ved er, at mailen kan spores til Manhattan, og at den leder Mrs. Bethany og de andre vampyrer direkte til hvor hun og Lucas skjuler sig, sammen med New York grenen af Black Cross.

“There you are, Miss Olivier.” Mrs. Bethany stepped toward me, a sheer black shawl upon her shoulders making her part of the roiling smoke that surrounded us. “We´ve been looking for you.” ”
Citat fra Hourglass side 85

I mellemtiden bliver det stille og roligt sværere og sværere for Bianca at holde sin sande natur skjult, for i takt med at hun bliver “medlem” af Black Cross og må gå under jorden i længere tid af gangen, forsvinder også hendes forsyning af blod. Hun og Lucas må finde en løsning snart, inden det er for sent og de begge bliver afsløret.

Men lige om hjørnet venter fremtiden. En fremtid, som de ikke kunne have forudset. Ukendte kræfter trækker i dem begge, kræfter, som vil ændre deres liv for altid, og som måske vil skille dem ad for evigt.

***

Jeg gik i gang med denne bog med utroligt høje forventninger, og igennem størstedelen af bogen levede den også fuldt ud op til disse. Men hen mod slutningen løb jeg desværre ind i en mur af skuffelse. Uden at afsløre for meget vil jeg sige, at slutningen tager en helt anden drejning end jeg havde forventet og håbet, og jeg vil endda gå så langt som til at påstå at jeg blev ret sur.
Ud fra forskellige anmeldelser på nettet, har jeg kunnet læse mig frem til, at man enten elsker eller hader slutningen af denne bog, og desværre hører jeg til sidstnævnte gruppe.

Det er dog stadig super godt læsestof, så lad jer ikke blive skræmt af min vrede over slutningen. Claudia Gray skriver fortsat fantastisk godt og tryllebinder en til et univers som bare ikke er til at slippe igen. Alt kan ske, og vores hovedperson og hendes kæreste bliver udsat for lidt af hvert i deres forsøg på at være sammen.

Så meget kan man sige om slutningen, men historien i sig selv lover kæmpe forandringer som langt overgår hvad der er sket i de to første bind af serien, og selvom det hele ser lidt sort ud lige nu, ser jeg frem til at læse fjerde og sidste bog – man kan jo altid håbe på at den helt rigtige slutning ligger og venter lige om hjørnet.

Denne bog får desværre kun tre stjerner, for selvom den et langt stykke hen af vejen lever op til mine forventninger, ødelagde slutningen desværre en del – i hvert fald for mig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s