The short second life of Bree Tanner

Titel: The Short Second life of Bree Tanner
Forfatter: Stephenie Meyer
Serie: –
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 192
Forlag: Little Brown Book Group
ISBN13: 9780316125581

***

Bree Tanner husker ikke meget af sit tidligere liv – hvad der kom før den overnaturlige styrke, super hørelsen og den evigt brændende tørst efter blod. Kun tre måneder gammel ved Bree ikke meget om det at være Vampyr, andet end hvad hun er blevet fortalt (hvilket passer ganske godt overens med det vampyrlegenderne beretter); man skal holde lav profil så menneskene ikke fatter mistanke, og man skal være hjemme inden solopgang hvis man ikke ønsker en smertefuld død.

Hjem er dog ikke helt så hyggeligt som det lyder, for unge vampyrer som Bree, har åbenbart svært ved at leve tæt sammen i større grupper og i længere perioder. Reglerne er simple: Pas på ryggen og gør dig ikke bemærket, så overlever du måske.

“It was crowded and unstable in the basement, like every day. If vampires could get hoarse, Riley would have lost his voice entirely from the yelling. A couple of kids temporarily lost limbs, but nobody got torched.”
Citat fra The short second life of Bree Tanner side 63

Bree finder dog en uventet ven i den snart et-årige vampyr Diego – og måske han viser sig at være lidt mere end blot en ven? Han er ikke brutal og selvisk som de andre unge vampyrer, og ligesom Bree er han nysgerrig efter at vide hvem deres mystiske skaber er; en vampyr de aldrig har set, og som de kun kender som hende.

“Diego raised one eyebrow. “Wanna hear what I think?”
I nodded warily. But my anxiety had nothing to do with him now.
“Like I said, something is comming. I think
she wants protection, and she put Riley in charge of creating the front line.”
Citat fra The short second life of Bree Tanner side 23

Langsomt går det op for dem, at de er brikker i et spil der er langt større end de kunne have forestillet sig, og sammen prøver de at samle alle brikkerne, og vigtigst af alt, finde ud af hvem de kan stole på.
Men hvordan finder man sandheden, når alt hvad man ved om vampyrer, er baseret på en løgn?

***

Min første indskydelse da jeg så denne bog var, at det var en skuffelse. Jeg havde godt læst at det var en short-story som var blevet længere end planlagt, og som derfor var blevet planlagt som bog i stedet, men jeg havde alligevel forventet mere end de 179 sider som den endelige bog lød på. Men som Stephenie Meyer fan måtte jeg jo læse sidste nye bog på stammen.

Og så kom overraskelsen.

Jeg var tryllebundet fra start til slut. Bogen er lige så velskrevet som Twilight Sagaen, utroligt fangende, og hovedpersonen Bree er så fantastisk lavet, at man straks føler sig knyttet til hende.

Når man har læst Twilight Sagaen (eller mere specifikt Eclipse, som er den bog hvori man ganske kort møder Bree), kender man slutningen på forhånd, og jo mere man læser, jo mere ønsker man at slutningen var anderledes.
Og som Stephenie Meyer selv skriver i bogens intro:
“The closer I godt to the inevitable end, the more I wished I´d concluded Eclipse just slightly differently.”

Slutningen er forfærdelig uden lige. Den er fantastisk godt skrevet, men jeg var slet ikke klar til at slippe Bree igen, når man kun havde fulgt hende i så kort tid. Tårerne trillede ned af kinderne på mig for den søde pige og hendes tragiske endelige. Men slutningen var fast, og stod ikke til at ændre – no happy endings there. Men jeg er alligevel glad for, at Meyer valgte at skrive hendes historie, for selvom den ikke har meget med Bella eller Cullen familien at gøre, er det stadig et blik ind i universet og i en af de personligheder der eksisterer der, og jeg håber, at vi kommer til at få flere af disse historier om andre personligheder fra universet i fremtiden.

Det er en bog som er helt i top, og derfor får den også 5 stjerner med på vejen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s