Evernight af Claudia Gray

Titel: Evernight
Forfatter: Claudia Gray
Serie: Evernight #1
Genre: Paranormal Romance
Udgivelse: 2008
Læst på: engelsk
Sider: 327
Forlag: Harper Teen
ISBN13: 9780061284397

***

Bianca flytter med sine forældre til Evernight skolen – og hun hader det!
Hun hader at være flyttet fra den by hun er vokset op i, fra de venner hun havde der, og fra alt hvad der for hende er trygt og sikkert. Bianca føler sig ikke særligt tryg i sine nye omgivelser, og i modsætning til Evernights andre elever, føler hun sig heller ikke særligt smuk, elegant eller velklædt. Næsten alle eleverne på skolen, på nær en bundgruppe af helt almindeligt udseende elever, virker anderledes; de kommer fra velhavende familier, er snobbede og selviske, men mærkeligst af alt er det dog, at de virker farlige – rovdyragtige. “Evernighttyperne”.

“To me, it seemed that they all looked alike – not in any obvious way but in their shared perfection. Every girl´s hair shone, whether worn down in a cascade past her shoulders or tied back in a prim, sleek bun. Every guy looked self-assured and strong, with smiles that served as masks. Everybody wore their uniform, with the sweaters and skirts and blazers and trousers in all the acceptable variations: gray, red, plaid, black. The raven crest marked them all, and they wore the symbol as though they owned it. Confidence radiated from them, and superiority, and disdain.”
Citat fra Evernight side 25

Bianca møder Lukas, en ny studerende på skolen som hende selv, og som klart heller ikke er “Evernight-typen”; hvilket er præcist sådan han bedst kan lide det. Lucas ignorerer reglerne, stiller sig op mod snobberne, og beskytter de svagere elever på skolen – en slagsbror og en helt på en og samme tid, og Bianca bliver straks betaget af ham.
Lucas advarer hende om skolen, om at der er noget galt med den. Han advarer hende endda også om ham selv, men vil ikke afslører grunden til det. Hvorfor skulle han dog advare hende mod skolen, og mod gode mennesker som hendes egne forældre?

“… I´d rather spend time with you.” Our eyes met and I felt like I´d crossed some line. Was that a bad thing or a good one?
“We could – but -” Why was Lucas hesitating? “Bianca, I hope we´re friends. I like you. But it´s not a smart idea for you to spend a lot of time with me”.”
Citat fra Evernight side 63-64

Bianca og Lucas forelsker sig, men deres kærlighed bliver sat på en hård prøve helt fra start. Skolen og dens elever gemmer på mange mørke hemmeligheder, hemmeligheder, som truer med at rive dem fra hinanden.
Og så er der de hemmeligheder de også skjuler for hinanden, som kan få afgørende betydning for deres forhold hvis de slipper ud.

***

Evernight er første bog i en planlagt serie på fire bøger, og det er Claudia Grays første udgivede bog. Den er super fangende og får en flyvende start med den gode gamle historie om ens første store kærlighed, blandet med blodtørstige vampyrer og livsfarlige situationer.

Da jeg, inden jeg begyndte at læse bogen, havde læst en masse anmeldelser om den, var jeg forberedt på at handlingen ville omhandle vampyrer. Jeg blev derfor lidt overrasket over, at første halvdel af bogen slet ikke nævner vampyrer. Historien tager dog pludselig en ventet, og alligevel ret uventet drejning, da vi hører om hovedpersonens første tørst efter menneskeblod… Og der finder man så ud af, at hun hele sit liv har vist at hun er datter af to vampyrer, og det er hendes skæbne også at blive en.
Det er på ingen måde en dårlig drejning, blot en uventet en, i og med, at den første halvdel af bogen slet ikke berører emnet, og så pludselig, fra den ene side til den anden, er det hverdagskost at drikke blod til aftensmaden og være omgivet af forældre som er flere hundrede år gamle. Hmm.
Jeg ved det måske lyder en smule forvirrende, men læser I bogen, vil I hurtigt (eller rettere, ca. halvvejs igennem bogen) forstå hvad jeg mener.

Evernight er, på trods af den lidt interessante drejning, en utroligt god bog. Claudia Gray er virkelig sluppet godt igennem med sin første bog, og jeg kan kun håbe, at de næste i serien bliver lige så gode. Det er i hvert fald en forfatter der, hvis hun holder niveauet, kan komme meget langt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s