Kampen af L. J. Smith

Titel: Kampen
Forfatter: L. J. Smith
Serie: Vampire Diaries #2
Genre: Paranormal Romance
Udgivet: 2010
Læst på: dansk
Sider: 252
Forlag: Tellerup
ISBN13: 9788758809021

***

Elena har fået gjort Stefan til sin, og gør nu alt hvad hun kan for ikke at miste ham igen.
Samtidig må hun gøre sit for at beskytte ham fra Damon, som hun ved er langt stærkere end Stefan, og som så let som ingenting ville kunne slå ham ihjel. Men det er ikke helt nemt, for det betyder at hun må fortie sine møder med Damon – møder, som ikke er helt frivillige og som kan vise sig at blive ret livsfarlige for hende, hvis hun ikke passer på.

Hvis Stefan fandt ud af hvad der foregik, ville han miste besindelsen og udfordre sin bror til kamp, i et forsøg på at beskytte Elena – en kamp som han ingen chance har for at vinde.
Det må ikke ske, og Elena vil gøre hvad som helst der skal til, for at forhindre det.

“Dette var tidspunktet. Nu havde hun muligheden for at fortælle ham alt hvad der var sket. Hendes hals føltes opsvulmet og øm. Det var som om alle ordene hobede sig op i den, trængte sig på for at vælte ud i en voldsom strøm.
Men hun kunne ikke få sig selv til det. Stefan bliver bare rasende og opsøger Damon, og så kaster de sig over hinanden igen, tænkte hun. De skal ikke forsøge at dræbe hinanden på grund af mig.”
Citat fra Kampen side 133

Stefan selv kæmper en hård kamp med sig selv, for uden menneskeblod vil han aldrig blive stærk nok til at beskytte Elena fra Damon, men han har svoret, at han aldrig mere vil dræbe et menneske, og dyreblod er ikke nok. Spørgsmålet er bare, om der er noget han kan gøre for at beskytte sin elskede mod Damon, eller om han vil vinde i sidste ende?
Samtidig ser han dag for dag en forandring i Elena. Hun bliver mere lukket og hemmelighedsfuld, og hvad det betyder er han ikke sikker på, men han har en mistanke om, at det er fordi hun overvejer at bakke ud mens hun stadig har livet i behold – noget, han ikke ville kunne bebrejde hende hvis hun gjorde.
Hans forsøg på at beskytte hende er nyttesløse så længe Damon er så meget stærkere end ham, og han må snart finde en løsning, for Damon rykker langsomt men sikkert tættere på sit mål; at gøre Elena til sin Mørkets Dronning.

I mellemtiden har Elena også andre problemer at bekymre sig om. Hendes dagbog er forsvundet, og små sedler dukker op rundt omkring med noter fra den. Elena føler sig ydmyget; hendes aller inderste tanker lægges frit frem for alle at se, men det værste ved det hele er, at passager i hendes dagbog kan misforstås på en sådan måde, at læseren kunne tro, at Stefan er skyld i de tragiske mord der har fundet sted det sidste stykke tid – mord, som Elena ved at Damon står bag.
Dagbogen må findes og skjules inden den endelige plan sættes i værk, en plan, som vil ydmyge Elena foran hele byen, og som vil fordrive (måske endda dræbe) Stefan.

***

Det bedste ved denne bog er, at den er lige så fantastisk som sin forgænger “Mørkets Brødre”. Den er fangende i en sådan grad, at jeg slet ikke kunne slippe den igen, da først jeg var kommet i gang. Skønt! Desværre er den ikke særligt lang, og med dens blot 252 sider, er den desværre hurtigt læst. Denne toer er ligesom etteren, også meget anderledes end serien, og jeg kan ærligt talt ikke finde de store ligheder. Men ser man bort fra dette, er det fantastisk læsestof.

Jeg er vild med at bogen starter præcis hvor den anden sluttede, så man ikke behøver skulle sætte sig ind i en ukendt mellemperiode, plus at det giver noget ekstra at denne bog (og den forrige) veksler mellem almindelig historie, og dagbogsform. Det er sådan en smule anderledes, på den gode måde.

Min største ærgrelse må være, at jeg ikke her og nu sidder med den næste i serien, for toeren slutter på en sådan måde, at det bare kribler i fingrene for at læse videre!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s