Beautiful Dead: Arizona af Eden Maguire

Titel: Arizona
Forfatter: Eden Maguire
Serie: Beautiful Dead #2
Genre: Paranormal Romance, Ungdomsbog
Udgivet: 2010
Læst på: dansk
Sider: 267
Forlag: Politiken
ISBN13: 9788756794985

***

De smukke engle har været væk længe, længere end Darina syntes om, og da hun endelig hører lyden af vinger, ved hun at tiden igen er kommet; tid til at se Phoenix igen, men også tid til hendes næste opgave.

Efter at have gjort hvad hun kunne for Jonas, bliver Darinas næste opgave at hjælpe Arizona. Alt tyder på, at Arizona druknede sig i Hartmann Lake, men mange tvivler på, at Arizona som var skolens bedste svømmer, og en pige som gik utroligt højt op i sit udseende, kunne have fundet på at tage sit liv på denne måde.

” “Jeg ved hvad du mener. Du mener, at Arizona var en god svømmer, hun snorklede og dykkede…”
“Nej ikke det. Arizona gik meget op i sit hår og sin make-up, kan du ikke huske det? I sit udseende i det hele taget. Og hun var vild med selviscenesættelse, uanset hvor og hvornår. Hvis hun viste, at nogen ville finde hende efter hendes død, ville hun have sørget for at hun så godt ud.” ”
Citat fra Beautiful Dead: Arizona side 23

Darina har ikke meget til overs for den kolde og indelukkede Arizona, som er lige så kold og kynisk i døden, som hun var mens hun levede. Og Arizona er heller ikke meget for at skulle afsløre alt om hendes ellers så hemmeligholdte liv til en som Darina, som hun har gjort det klart at hun mener, er for dum og for klodset til at kunne hjælpe.

” “Det bliver ikke nemt,” indrømmede jeg. “Arizona er sværd at holde af.”
“Hvem siger, du behøver at holde af hende?” Summer sendte mig et af sine store, brede smil. “Du skal bare finde ud af, hvad der skete, så hun bliver fri.” ”
Citat fra Beautiful Dead: Arizona side 39

Gradvist viser det sig dog, at Arizonas fortid er endnu mere kringlet og hemmelighedsfuldt, end Darina og de andre smukke engle, nogensinde kunne have forestillet sig. Der tegnes et billede af en ung overklassepige med et kæmpe ansvar, en splittet familie, og et utroligt kompliceret og smertefuldt kærlighedsliv.

***

Det sukkersøde bliver ind imellem en tand for dominerende i denne anden bog i serien, og der er så mage gentagelser om hvordan de kaster sig i armene på hinanden og ser hinanden dybt i øjnene, at det bliver kedeligt og endda en smule irriterende hen mod slutningen af bogen.

Ser man bort fra det sukkersøde er det dog en ganske spændende historie. Darina får virkelig sit at se til, og den måde tingene langsomt begynder at lykkedes mellem hende og Arizona er super godt beskrevet.

*OBS* Dette næste afslører noget af slutningen i både denne og første bog i serien*
Min absolut største kritik af denne bog (og den første i serien også, når jeg nu har haft lidt mere til til at tænke over det) er den måde hvorpå forfatteren får retfærdiggjort hævn. De smukke engle er vendt tilbage for at finde ud af hvad der skete, og for at få retfærdighed, men den retfærdighed de finder minder mere om en form for småforskruet hævnakt hvor folk kommer slemt til skade, end en afsløring af hvad der skete så den skyldige kan blive dømt af myndighederne.
Det er en drejning der går imod alt hvad jeg har lært, og jeg syntes det er utroligt forkert at skrive en bog henvendt til unge, hvor man så direkte viser at hævn og retfærdighed er det samme.
For mig ville en ordentlig retfærdighed være, at afsløre de skyldige og derefter lade dem rådne op i fængsel (undskyld sproget), uden familie og venner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s