The Demon King af Cinda Williams Chima

Titel: The Demon King
Forfatter: Cinda Williams Chima
Serie: The Seven Realms #1
Genre: Fantasy
Udgivet: 2009
Læst i år: 2010
Læst på: engelsk
Sider: 506
Forlag: Harper Voyager
ISBN13: 9780007342761
Kilde: Købt


Det er hårde tider i den lille bjergby Fellsmarch. Han, en ung dreng på 16 år, vil gøre næsten hvad som helst for at hjælpe sin mor og lillesøster, men han har intet reelt job, et dårligt ry, og det eneste af værdi han ejer, er noget han ikke kan sælge; to armlænker som han har haft på siden han blev født, og som ingen har kunnet fjerne. En dag da han er i skoven med sin Klan ven Dancer, støder de ind i tre unge troldmænd i færd med at sætte ild til det hellige Hanalea bjerg hvor klanerne bor. Dette er et groft brud på landets love, som klart forbyder troldmænd at befinde sig i bjergene uden klanernes tilladelse.

I en lidt forvirret konfrontation mellem de fem unge mænd, lykkes det Han at få fat på hvad han tror er en værdifuld, men dog almindelig grøn amulet, af en vis værdi. Det skal dog vise sig, at denne amulet er langt mere værdifuld end Han kunne have forestillet sig, og den unge troldmandssøn vil gøre hvad som helst for at få den tilbage – endda slå ihjel.

“There was something malevolent yet fascinating about the amulet. Power emanated from it like heat from a stove on a cold day. It warmed his front, making the rest of him feel colder by comparison.
Using a stick, he lifted the amulet by its chain. It dangled, spinning hypnotically in the sunlight, a green translucent stone cunningly carved into a snarl of serpents with ruby eyes. The staff was topped with a brilliant round-cut diamond larger than he´d ever seen, and the snake´s eyes were blood red rubies.”
Citat fra The Demon King side 18-19

I mellemtiden må kronprinsesse Raisa ana´Helena kæmpe sine egne kampe. Hun er netop vendt tilbage fra klanerne, hvor hun har tilbragt nogle år med at lære deres regler og skikke – alt sammen noget, som vil være med til at forberede hende til hendes fremtidige rolle som dronning. Da hun vender tilbage fra klanerne er hun en ændret ung kvinde. Hun ser anderledes på festerne, intrigerne, problemerne og det søde liv, som hendes mor og søster dagligt oplever ved hoffet. Hun er fuld af viljestyrke og beslutsomhed, og fornemmer hurtigt at noget ikke er som det skal være. Noget stort er ved at ske, noget som vil ændre historien for altid, men er hun modig og viljestærk nok til at stoppe det?

“These days, Raisa couldn´t help hearing the whispers that followed after the queen. Some said she paid too little attention to finances, policy and affairs of state. Others said she paid too much attention to the High Wizard and the council on Gray Lady. Had it always been this way, or was Raisa just noticing it more because she was older?”
Citat fra The Demon King side 22

***

The Demon King er den første bog jeg har læst af Cinda Williams Chima, og jeg må sige at hun er en af de forfattere der bare skriver helt fantastisk godt.
Historien er nem at gå til, men man skal lige nogle kapitler ind i bogen, før den kommer ordentligt i gang. Historien går desuden meget ud på, at blive introduceret til universet, personerne, landets historie og ikke mindst til reglerne, og hvorfor de er som de er.
Men det betyder ikke at det ikke er en super spændende historie, for den hænger virkelig godt sammen, personerne er levende og fascinerende, og det hele er så utroligt velskrevet – så kan man ikke gå helt galt i byen.

Slutningen er desuden helt i top. Hemmeligheder afsløres og det hele tager en ganske interessant drejning. Jeg kan næsten ikke vente med at kunne læse den næste bog i denne serie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s